söndag 28 mars 2021

Coronavirus: 'Double mutant' Covid-variant som finns i Indien.

 



Coronavirus: 'Double mutant' Covid-variant som finns i Indien.

Hur man hanterar ett muterat coronavirus Tvätta händerna ni ska ha tillräckligt goda maske,   inte så mycket kontakter med andra  försök så att alltid ha med dig  anti baktieri 

En ny "dubbelmutant" variant av koronaviruset har upptäckts från prover som samlats in i Indien.


Tjänstemän kontrollerar om varianten, där två mutationer samlas i samma virus, kan vara mer smittsam eller mindre påverkad av vacciner.


Cirka 10 787 prover från 18 indiska stater visade också 771 fall av kända varianter - 736 i Storbritannien, 34 i Sydafrika och ett brasilianskt.


Tjänstemän säger att varianterna inte är kopplade till en ökning i fall i Indien.


Indien rapporterade 47262 fall och 275 dödsfall på onsdagen - den skarpaste dagliga ökningen i år.


Det indiska SARS-CoV-2 Consortium on Genomics (INSACOG), en grupp på tio nationella laboratorier under Indiens hälsovårdsministerium, genomförde genomisk sekvensering av de senaste proverna. Genomisk sekvensering är en testprocess för att kartlägga en organisms hela genetiska kod - i detta fall viruset.


Virusets genetiska kod fungerar som dess bruksanvisning. Mutationer i virus är vanliga men de flesta är obetydliga och orsakar ingen förändring i dess förmåga att överföra eller orsaka allvarlig infektion. Men vissa mutationer, som de som förekommer i Storbritannien eller Sydafrika, kan göra viruset mer smittsamt och i vissa fall till och med dödligare.


Virolog Shahid Jameel förklarade att en "dubbelmutation i nyckelområden i virusets spikprotein kan öka dessa risker och tillåta viruset att undkomma immunsystemet".


Spikproteinet är den del av viruset som det använder för att penetrera mänskliga celler.


Vilka är riskerna med Indiens nya Covid-19-variant

Kraftig ökning i Indien Covid-fall "alarmerande"

Regeringen sa att en analys av proverna som samlats in från Indiens västra Maharashtra-stat visade "en ökning av andelen prover med E484Q- och L452R-mutationerna" jämfört med december förra året.


”Sådana [dubbla] mutationer ger immunflykt och ökad smittsamhet,” sade hälsovårdsministeriet i ett uttalande.


Dr Jameel tillade att "det kan utvecklas en separat härstamning i Indien med mutationerna L452R och E484Q som kommer ihop".


linje

Är dubbla mutanter oroande?

Soutik Biswas, BBC News, Delhi


Mutationer i spikgenen kan göra viruset i sig "bättre" när det gäller att infektera människor eller kan hjälpa viruset att fly neutraliserande antikroppar.


Detta innebär att om viruset muteras på "rätt sätt" kan det återinfektera någon som redan har återhämtat sig från Covid-19.


Men forskare säger att reinfektioner kommer att vara mycket milda jämfört med primära infektioner hos personer som vaccinerats eller som redan har återhämtat sig från ett tidigare fall av Covid-19.


Men om viruset kan använda reinfektion för att sprida sig, skulle det vara "penetrerande" flockimmunitet, säger Dr Jeremy Kamil, en virolog vid Louisiana State University Health Sciences Center Shreveport. (Flockimmunitet händer när en stor del av ett samhälle blir immun mot en sjukdom genom vaccination eller genom massens spridning av sjukdomen.)


Detta utsätter de mest utsatta personerna för allvarlig sjukdom, eftersom viruset kan röra sig genom besättningen för att nå dem.

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

Han säger att till skillnad från vissa andra varianter inte Indiens nya dubbla variant sannolikt kommer att vara mer dödlig eller mer i sig överförbar, men att mer data behövs för att vara säker.


Läs mer om riskerna med Indiens nya Covid-19-variant


linje

Den indiska regeringen förnekar att ökningen i fall är kopplad till mutationerna.


"Även om VOC [varianter av oro] och en ny dubbelmutantvariant har hittats i Indien, har dessa inte upptäckts i tillräckligt antal för att antingen etablera ett direkt samband eller förklara den snabba ökningen av fall i vissa stater," sade hälsovårdsministeriet. .


Den senaste rapporten kommer efter att flera experter hade bett regeringen att intensifiera genomsekvenseringsinsatserna.


"Vi måste ständigt övervaka och se till att ingen av varianterna av oro sprider sig i befolkningen. Det faktum att det inte händer nu betyder inte att det inte kommer att hända i framtiden. Och vi måste se till att vi får bevisen tillräckligt tidigt, säger Dr Jameel till BBC: s Soutik Biswas tidigare denna månad.

https://www.healthline.com/health-news/the-coronavirus-is-mutating-what-we-know-about-the-new-variants#Vaccines-and-new-variants


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar