måndag 21 december 2020

Granskning: IS-terrorister krigade med bidrag från Sverige

 


Granskning: IS-terrorister krigade med bidrag från Sverige.

SVERIGE Enligt en granskning av tidningen GT har 45 så kallade IS-resenärer försörjts av svenska bidrag efter att de lämnat Sverige för att ansluta sig till terrororganisationen. De ska också ha beviljats bidrag samtidigt som de befann sig i Syrien.

GT:s granskning visar att åtminstone 45 personer har försörjts genom det svenska bidragssystemet sedan de lämnat landet och anslutit sig till Islamiska staten. 24 av dem har fått pengar utbetalda direkt till sig, och resten ”ingår i samma familjegemenskap”.

Det handlar om pengar från Försäkringskassan, CSN, Arbetsförmedlingen, a-kassor och socialtjänsten. I vissa fall har pengar fortsatt betalas ut under flera år.

En kvinna från Norrköping ska ha fått drygt 250 000 kronor utbetalt sedan hon lämnat Sverige med sin familj i maj 2015. Försäkringskassan har försökt kräva tillbaka en del av bidragen men inte lyckats.

I ett annat fall ansökte en familj om och beviljades föräldrapenning ett och ett halvt år efter att de lämnat Sverige.

Det är rent upprörande att det har gått till på det sättet, säger Thomas Falk, nationell samordnare mot organiserad brottslighet på Försäkringskassan, till GT.

Hur mycket pengar som har gått till IS-resenärer har myndigheten ingen koll på.

– Det är en del svårigheter med det. Vi varken får eller har några register som pekar ut IS-resenärer eller någon annan grupp, motorcykelgäng eller liknande, säger Thomas Falk.

Ansvariga generaldirektörer för Försäkringskassan har varit: Dan Eliasson (2011–2014), Ann–Marie Begler (2015-2018), Nils Öberg (2018–i dag).

Ansvariga ministrar har varit:
Statsministrar: Fredrik Reinfeldt (M) (2011–2014), Stefan Löfven (S) (2014–i dag).
Socialministrar: Göran Hägglund (KD) (2011–2014), Annika Strandhäll (S) (2014–2019), Lena Hallengren (S) (2019–i dag).

Hur kan det vara möjligt att personen daeshterroristen ( is terroristen ) få bidraget när han eller hon är i syrien? 1: går en annan kvinna med hukla utan visa ansikte och söker bidraget med dennes ID. 2: det finns en eller fler personer i myndigheten som har samma religion och intresse (kvoterad) som terroristen som godkänner bidraget. 3: ingen efterkoll och betala ut bidraget. sosse eller mp eller c eller v kvoterad tjänsteman som vormar för islamister och muslimer.

Det här är ju rent uppåt väggarna tokigt! Hur i hela fridens namn kan den här bidragskarusellen tillåtas snurra?
Vad gör Skattebetalarnas förening? Det är hög tid för en skatterevolt i Sverige!

Finansiering av terrorverksamhet är straffbart.
Vad sägs om en nationell insamling för att ställa ledande politiker från sjuklövern till ansvar för detta, säg alla socialministrarna 10 år bakåt i tiden?
Om inte annat skulle det bli ett bra exempel hur galet Sverige är utomlands.
Nog vore det värt en hundring att höra musikläraren sjunga:
Jag hade ingen aning
Det är väljarnas ansvar, inte mitt
Jag är så, så naaaiiiv

Regeringen borde avgå det är inte acceptabelt att dom finansierar IS-Terrorister och det är inte bara IS utan regeringen finansierar även terrorister som mördat israeler och nu sitter i israeliskt fängelse . Det går en massa terrorister lösa på våra gator också Våldtäktsmän som blivit dömda till utvisning men länder dom ska utvisas till tar inte emot dom . Vår regering är så förbaskat korkad så att dom går med på det och därför får dessa personerna gå lösa på våra gator och fortsätta med att våldta kvinnor och barn .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar