lördag 17 oktober 2020

Halshuggningen hyllas som hjältedåd: ”En varning till alla islamkritiker”

 



Halshuggningen hyllas som hjältedåd: ”En varning till alla islamkritiker”

Efter fredagens terroravrättning i Paris på fredagen där en lärare halshöggs på öppen gata efter att ha undervisat elever om yttrandefrihet med de välkända Muhammedkarikatyrerna som exempel strömmar det in hyllningar till den muslimske terroristen i sociala medier. Samhällsnytt har sammanställt ett antal av kommentarerna.

Det var klockan 17.30 på fredagen som 18-årige Abdulak Anzorov, muslimsk migrant född i Moskva med tjetjensk bakgrund, i Allahs namn berövade läraren Samuel Paty livet i förorten Conflans-Saint-Honorine utanför Paris i Frankrike.

LÄS ÄVEN: Flera gripna efter gårdagens halshuggning i Frankrike – radikal moské pekas ut som anstiftare

Abdulak invandrade tillsammans med sin familj till Frankrike år 2008 och erhöll i år ett tio år långt uppehållstillstånd. Han misstänks ha fått uppmaningen att agera genom en radikal moské i landet. Moskén ska ha delat information som pekade ut läraren för att ha visat upp de Muhammedkarikatyrer som satirtidningen Charlie Hebdo tidigare publicerat.

Terroristens halshuggning hyllas av många

I kontrast till president Macrons försök att mana landet till lugn med ord om att Frankrike står enat och att terrordådet ”inte kan splittra Frankrike” florerar mängder av kommentarer som visar hur muslimer hyllar terroristen som en ”hjälte” och samtidigt varnar andra islamkritiker om att mer blod kommer spillas om man hånar deras profet Muhammed eller Koranen.

Nedan följer ett antal kommentarer som postats på den arabiska tv-kanalen Al Jazeeras Facebooksida. Liknande kommentarer finns även att läsa på exempelvis France24:s arabiska kanal.






















Sociolog: ”Ökning av unga som rättfärdigar religiöst våld”

Hyllningarna i kommentarsfälten bekräftar resultaten av de undersökningar som gjorts i Frankrike och som visar att landet är djupt splittrat och segregerat där fundamentalistiska och våldsbejakande idéer är utbredda bland en allt större del av befolkningen. Samhällsnytt har tidigare uppmärksammat hur bland annat den franske sociologen Olivier Galland varnat för ökad radikalisering i Europa och då särskilt bland yngre muslimer.

Efter terrordåden i Paris år 2015 genomförde Galland en enkät med 7 000 muslimer i fyra olika regioner i Frankrike. Den visade att 20 procent av muslimerna anser att det är rättfärdigat med religiöst våld. I några skolor hade över 40 procent av de muslimska eleverna som svarade på enkäten en radikal syn på sin tro.


”Ett meddelande och varning till alla islamkritiker”

Det är inte bara hos utländska nyhetsaktörer som varningar riktas mot islamkritiker. På Samhällsnytts Facebookkonto har en muslim kommenterat vår artikel om terroristdådet med att det ska ses som ”ett meddelande och en varning till alla islamkritiker och islamhatare att profeten Muhammed och heliga boken Koranen inte är leksaker”.

LÄS ÄVEN: Imam hävdar att Frankrike kommer att bli ett muslimskt land

Flera gripna efter gårdagens halshuggning i Frankrike – radikal moské pekas ut som anstiftare.

På fredagen halshöggs läraren Samuel Paty på öppen gata i Paris av en muslimsk terrorist identifierad som 18-årige Abdulak Ansorov, migrant från Tjetjenien. Motivet var att Paty i undervisning om yttrandefrihet använt de uppmärksammade Muhammedkarikatyrerna som exempel. Abdulak sköts efter händelsen ihjäl av polis efter att ha dragit kniv i samband med att han skulle fångas in och gripas. Sammanlagt nio personer, släktingar till gärningsmannen, har gripits och tagits in till förhör.

Uppgifter framkommer nu om att moské varit inblandad som anstiftare och uppviglare till terrordådet. Detta genom att hjälpa en upprörd muslimsk förälder att sprida uppgifter om hur Muhammedkarikatyrerna användes av Paty i skolan.

Frankrikes president Emmanuel Macron hävdade i ett uttalande efter dådet att muslimska terrordåd ”inte kan splittra Frankrike”. Samtidigt visar undersökningar att Frankrike är ett djupt splittrat och segregerat land där fundamentalistiska och våldsbejakande idéer är utbredda bland en allt större del av befolkningen.

Samhällsnytt har tidigare uppmärksammat hur den franska sociologen Olivier Galland varnade för en ökad radikalisering i Europa och då särskilt bland yngre muslimer. Efter terrordåden i Paris år 2015 genomförde Galland en enkät med 7 000 muslimer i fyra olika regioner i landet. Den visade att 20 procent av muslimer anser att det är rättfärdigat med religiöst våld. I några skolor visar enkäten att över 40 procent av de muslimska eleverna har en radikal syn på sin tro.

LÄS ÄVEN: Lärare halshuggen i terrorattack i Paris – chockerande bilder sprids på Twitter

Fredagens terroristdåd går i linje med Gallands tidigare varning. Gärningsmannen i förorten Conflans-Saint-Honorine utanför Paris ska enligt källor vara 18-årige Abdulak Anzorov – en muslimsk migrant född i Moskva och med tjetjensk bakgrund.

Abdulak kunde inte acceptera att 47-årige läraren Samuel Paty förolämpade profeten Muhammed och beväpnade sig med en kökskniv för att mörda honom intill skolan vid klockan 17.30 när han var påväg hem för att ta helg. Enligt vittnesuppgifter ska Abdulak ha skanderat ”Allahu akbar” på platsen.

Sköts ihjäl av polis

När polis anlände till platsen påträffade de gärningsmannen som flydde till intilliggande Eragny-sur-Oise där han sedan vägrade ge upp, vilket resulterade i att han sköts ihjäl.

Visade avhugget huvud: ”Avrättade en av dina hundar”

På sociala medier i Frankrike sprids en bild utlagd på Twitter av mördaren själv på den halshuggne lärarens huvud. Enligt en källa, Actu17, skrev Abdulak följande i samband med publiceringen av bilden: ”Macron, otrognas härskare, jag avrättade en av dina hundar som vågade förolämpa profeten Muhammed”

Moské uppmärksammade lärarens ”hån”

Enligt uppgifter i sociala medier ska en förälder med kontakter inom en moské ha uppmärksammat öppet hur läraren visade upp Muhammedkarikatyrer för eleverna. Moskén uppges sedan ha delat klippet till sina församlingsmedlemmar.

Det är inte första gången sådana uppgifter cirkulerar i Frankrike. Förra året beslutade staden Grenoble att temporärt stänga en moské med anledning av att imamerna hade predikat och uppmanat till väpnad jihad. Vidare hade man även propagerat för sharia. Myndigheter befarade då framtida terrorattentat, vilket Samhällsnytt rapporterade om.

LÄS ÄVEN: Imam hävdar att Frankrike kommer att bli ett muslimskt land

Nio personer gripna och intagna till förhör

Natten mot lördagen grep fransk polis fyra personer, släktingar till gärningsmannen. Senare togs ytterligare fem personer in till förhör efter dådet, bland de frihetsberövade återfinns gärningsmannens föräldrar och en 17-årig bror.

authorimage

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

  • Dumsvensken kommer sluta som denna lärare. De kommande konflikterna kommer bli brutala, tro inget annat.

      • Bild

        Pop, pop, pop... Lyden av en muslim som kreperer... Jeg kan høre på det hele dagen...som den skjønneste musikk.

          • Bild

            Det är bara en idiot som inte ser att det landet redan är splittrat. Besökte landet för 10 år sedan och hamnade på en marknad i Paris där jag förstod att man inte var välkommen som vit. Åkte ner till Cannes gick över ett övergångsställe då en moped med en vuxen man körde bakom mig väldigt nära, jag vände mig om för att se vad det handlade om, då vände han och körde fram till mig och hotade mig med att han skulle hämta sina arabvänner om jag fortsatta titta på honom. Jag frågade vad fan han ville, han darrade på överläppen och hotade med sina vänner igen. Jag kan tillägga att denna lilla arab vara inte större än Morgan Johansson. Efter den resan visste jag att Frankrike är på väg åt helvete. Skönt att komma hem till Sverige tyckte jag DÅ, nu är tyvärr även vi på väg åt samma helvete.

              • Bild

                Månne fransmännen anser det är dags att plocka fram Madame giljotin igen om detta fortsätter ? Hårt mot hårt är det enda dessa muslimer begriper ..

                • Bild

                  "Terrorister kan inte splittra Frankrike, slår president Macron fast."
                  Nej, det klarar han så bra själv.
                  Precis som Merkel, Löfven och övriga västeuropeiska landsförrädare.

                  • Bild

                    Nu skall vi inte hetsa upp oss. Islam är fredens religion. Det är SD och M som är det stora hotet mot Sverige. Det är Jimme Åkesson och fattigdom som fick denna gosse (vem vet vad han har varit med om?) att säga till läraren att det är onödigt att förolämpa religioner.

                    (S)tefan och den feministiska regeringen.

                      • Bild

                        Vi vet, men alla förrädare måste fatta snart - vi ska inte ha nåt jävla moskébygge i Karlstad. Inte nu, inte sen, utan aldrig!!!

                        • Bild

                          Lås in hela familjen och alla i moskén... alla muslimer är medskyldiga.

                            • Bild

                              Okey , som jag trodde fast värre . Till och med mördargalningen mamma var inblandad i halshuggningen.

                              Vad i självaste helvete är det här för varelser ?

                              Frågan kan inte bli mer befogad.

                              • Bild

                                För att återgå till sakfrågan så gällde den alltså om det råder yttrandefrihet i Frankrike. Muslimernas svar på frågan är uppenbarligen nej, och den besvarades genom att skära halsen av en lärare och familjefar. Hur anhängare av denna så kallade religion ska kunna ”integreras” i Europa med mindre än att vi får ge upp samtliga västerländska värderingar, principer och traditioner är verkligen en gåta.

                                • Bild

                                  On Topic: Olin Live brukar hålla bra koll på de vänsterblivna m fl: https://www.youtube.com/wat...

                                    • Bild

                                      Hoppas att fransmännen inte utvisar dem. Gissa i vilket land de då kommer att dyka upp?

                                        • Bild

                                          ....ändå tjatas det om att det aldrig har med islam att göra.. Börjar bli ganska motsägelsefullt.
                                          Frankrikes president Emmanuel Macron har iallafall stängt många av Frankrikes fascistmoskeer! Tror det är läge att forsätta stänga fler . .

                                          • Bild

                                            Valkommen till det liberala helvetet..Dar vi alla ar offerlamm pa PK altaret..

                                              • Bild

                                                Fransmännen har ju en militär ,,Vi har muslimen Stefan,,

                                                • Bild

                                                  Knäppte på P1 i SR "människor och tro". Fast det är väl bara pk-propaganda tänkte jag men jag föröker. Jag knäpper således på och hör ....muslimsk popmusik i Järva... Stänger av.

                                                  Har inte kristenheten några intressanta trosfrågor att diskutera? Det borde finnas massor. Bibelexegetik, kristen religionskritik, ekumenik m.m.m.m. Men icke.

                                                    • Bild
                                                       

                                                      Ett integrationsförsök. Musik är ju förbjudet i islam (fråga bara den högt uppsatte svenske rektorn och riksdagspolitikern Abidirisak Waberi) men för att integrera muslimer lägger man skattepengar på att låta arabisktalande personer rappa islamistiska budskap, i förhoppning att muslimer ska börja lyssna på musik och i en förlängning bli mer som vi.

                                                    • Bild

                                                      Skall fransmännen få stopp på denna ständiga terror får dom ta fram giljoutinen och börja avrätta såväl gärningsmän , deras kumpaner o, släkt och klan.

                                                        • Bild
                                                           

                                                          Jag är stark motståndare till kollektiv bestraffning men när det gäller den kultur där de själva betraktar sig som en flock snarare än som individer skulle man kunna göra ett undantag, ja. Utrota hela gärningsmannens klan/moske när terrordåd sker!

                                                          • Bild

                                                            Ber Ärkebiskopen för läraren idag månntro.

                                                            • Bild

                                                              Ah, nu förstår jag varför muslimerna firar idag på förorterna.

                                                                • Bild

                                                                  Ett folks religion är väl ett uttryck för, och ett resultat av, gruppens kynne helt enkelt? Den tanken måste nog ändå finnas i huvudet på evolutionspsykologer. Men det går ju absolut inte att ens diskutera.

                                                                    • Bild
                                                                       

                                                                      Det fanns en gång i tiden en kultur i öknen som gick ut på heligt krig, att springa runt och vifta med kniv, fundera ut detaljerade regler för toabesök, fantisera om att kamelpiss helar alla sjukdomar, att kvinnor måste dölja håret för att inte anses ”horiga”, att musik är förbjudet och att ha sex med 9-åringar. Beklagligt att denna kultur cementerades via islam och att 1.6 miljarder människor idag följer den och att resten av världen är så livrädda för den att man ger dem allt de önskar.

                                                                      • Bild

                                                                        OBS att det är samma galenskap som driver blm och upplevda kränktheter hos muhammedanska gäster i vår världsdel.
                                                                        jag kokar fortfarande när jag för min inre syn återupplever Göteborgske polischefens flin inför blm-banditerna.."vi skall ha ett tålamod av guld "
                                                                        Och här ser vi ett resultat av polisens (Theodor Smedius ) tålamod med muhammedanerna och // polisens OTÅLIGHET när det gäller att förnedra och plåga oss inhemska kritiker med HMF !!
                                                                        (husrannsakningar - sparkar in dörrar , hämtas inför grannar , handbojas !!!!!! , hårda ord från poliser , förnedras , hängs ut...)

                                                                          • Bild

                                                                            Varför tillåter ni att bygga dessa moskéer? Försök att bygga en kyrka i deras länder,,
                                                                            Riv skiten. Driv ut parasiterna,, För helvete,,

                                                                              • Bild
                                                                                 

                                                                                Att bygga moskéer och minareter ingår i barcelonaavtalet, och givetvis gäller bara kvoten för invadring om migranten är muslim - en anledning till att icke muslimsk invandring inte är önskvärd och gärna utvisas.

                                                                                • Bild

                                                                                  Syltryggen Löven kommer aldrig visa stöd på yttrandefrihetens sida.

                                                                                    • Bild

                                                                                      Ignoransen gällande islam är stor. Det finns ett flertal olika läror inom islam och massor av olika tolkningar, precis som inom kristendomen. Många muslimer vill gärna inte kännas vid när detta läggs fram. Alla säger sig ha den rätta läran. Många muslimer vill gärna släta över den här typen av dåd genom att påstå att ”detta är inte islam”. Det är ett ignorant och lögnaktigt påstående. Det är islam, bara en annan tolkning än den som kritiserar har.

                                                                                        • Bild
                                                                                           

                                                                                          Det som det finns olika tolkningar av är sånt som koranen är otydlig med. Huruvida man får avbilda profeten exempelvis. ”Dräp alla otrogna” står däremot uttryckligt så påstå aldrig att det finns olika tolkningar av det bland muslimer!!!

                                                                                            • Bild
                                                                                               

                                                                                              Ja islam uppträder i olika skepnader. Men hur de än tolkar Koranen och dess olika verser och tillhörande skrifter så är det uppenbart att islam om man ser till helheten är så full av skit att det räcker för mig för att ta avstånd.

                                                                                              Hur vore det med en religion som inte innehåller en massa skit?

                                                                                              (Bibeln innehåller också mycket skit i GT, men skillnaden är att GT inte är en levande del bland kristna eller i kristen etik. Eller rättare sagt man tolkar bort de obehagliga avsnitten.).

                                                                                              • Bild

                                                                                                Sverige är ett kulturellt kristet land. Eller kulturellt asatroende. Eller inte alls troende. Men aldrig muslimskt. Varför märks inte det?

                                                                                                • Bild

                                                                                                  Här ett rejält och salt uttalande (ett utdrag) av en Sd-politiker, Charlie Weimers (som finns publicerat i Fria Tider):

                                                                                                  "Islamismen måste stoppas, enligt Weimers, då den försöker ersätta det nuvarande samhällssystemet i Europa med koranen och sharia.

                                                                                                  Varenda europeiskt land måste dra slutsatser av händelsen, säger han.

                                                                                                  – Yttersta konsekvensen av det är att vi får ett samhälle med mindre frihet. Det här leder till rädsla och självcensur."

                                                                                                  Tack för de orden och det rådet, Weimers!

                                                                                                    • Bild

                                                                                                      Vadå radikal moské, är inte alla moskéer likadana?

                                                                                                        • Bild
                                                                                                           

                                                                                                          Det behöver göras en grundlig undersökning, ämnad att publiceras för allmänheten, så att folk begriper vad islam och moskéerna innebär.

                                                                                                          • Svara

                                                                                                        Inga kommentarer:

                                                                                                        Skicka en kommentar