torsdag 11 juni 2020

Video Två kvinnor dödades i Bagdad .. Assassination rockar Irak.


Video Två kvinnor dödades i Bagdad .. Assassination rockar Irak.
irak
Video av mordet på två kvinnor i Bagdad .. Mordet rockar Irak
9 juni 2020
En kvinna ropar paroler när hon deltar med irakiska demonstranter i en anti-regeringsdemonstration på Al-Jumhuriyah-bron ...



Demonstranter på Tahrir-torget i Bagdad eskalerar demonstrationerna
Irak var rocked av tre mord där fyra personer dödades, de är en aktivist i Nasiriyah, två kvinnor dödades i Bagdad av en beväpnad man, och en annan person dödades av en kula till huvudet i huvudstaden också. Detta väcker oro över återvändandet av mord och riktningen mot aktivister som demonstrerar mot iransk korruption och inflytande.

Tisdag kväll, Bagdad-tid, dödade vapenmän den irakiska aktivisten Ahmed Nawfal, som har dykt upp i demonstrationerna av Nasiriyah, vilket orsakade chock i rutorna för sittplatsen i Dhi Qar Governorate.

En av Nawfal kollegor berättade för Al-Hurra att han "uppmanade till en fredlig demonstration och avvisade offentligt attacken av människor på ett hälsocenter i Dhi Qar," som utstod som demonstranter.
En källa från Bagdad poliskommando sade: "Inledande utredningar visar en stor möjlighet att olyckan kommer att vara kriminell" och tilllade att de två kvinnorna "inte har någon anmärkningsvärd kommersiell eller politisk aktivitet eller kända fiender." Irakiska aktivister anklagar myndigheterna för att inte förfölja och avslöja förövarna av morden och noterar att polisen åberopar bakgrunden till incidenterna som kriminella.

Källan, som bad "Al-Hurra" att förbli anonym, säger att "liknande incidenter händer ofta".

En aktivist dödades av en kula mot huvudet i Karrada-området på måndag, och sidor på sociala medier rapporterade nyheten om hans dödande, eftersom medborgarna indikerade att han var aktiv i rörelsen i Irak.

Al-Hurra har försökt få kommentarer från de officiella myndigheterna om den senaste serien av attacker, som berör medborgarna, till ingen nytta.

Morden på irakiska aktivister slutade inte. Den 16 maj förra mördades den irakiska advokaten och aktivisten Daoud Al-Hamdani i Diyala Governorate.

Al-Hamdani mördades i Ramadan-månaden, bara några minuter före Iftar, i Sheikh Nahr-området i Al-Fattah-distriktet.

I januari förra året dödades en civilaktivist av en väpnad attack i staden Basra i södra Irak, säger en säkerhetskälla till AFP, med protester som fortsätter att kräva efterlängtade politiska reformer.

Irakiska aktivister pekar fingrarna mot miliserna som är lojala mot Iran för att förfölja aktivisterna genom att mörda, kidnappa och attackera dem.Demonstranterna uppmanar den irakiska premiärministern Mustafa Al-Kazemi att hålla de inblandade ansvariga, eftersom de senare lovade att vidta avgörande åtgärder i denna fil.

De populära protesterna som började för första gången i Bagdad och de shiamedominerade städerna i söder i oktober 2019 för att kräva kampen mot korruption och arbetslöshet och förändringen av den politiska klass som har monopoliserat regeringen i 17 år, har lugnat i början av detta år med början av utbrottet av Corona-epidemin, men återvände igen.

Cirka en månad efter att den nya premiärministern, Mustafa Al-Kazemi, tog makten, fortsätter protesterna då och då, trots regeringens utegångsförbud och säkerhetsåtgärder för att förhindra spridningen av Corona-epidemin.

Trots sin stora oljeförmögenhet lider landet av en allvarlig brist på offentliga tjänster och hög arbetslöshet, och en av fem irakier lever enligt fattigdomsgränsen, enligt Världsbanken
för att se videon klicka här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar