söndag 21 juni 2020

Sadegh Zarza, en kurdisk aktivist blev på fredagen den 19 juni i Holland utsatt för terrorattentat.




Sadegh Zarza, en kurdisk aktivist blev på fredagen den 19 juni i Holland utsatt för terrorattentat. Sadegh Zarza har överlevt attacken och attentatsmannen har blivit arresterad.
Sadegh Zarza tillhörde under en period Irans kurdiska demokratiska partiets (KDPI) ledning. Han är också nära släkt med den legendariska kurdiska ledare
. Attentatsmannen är gäststudent och kurd från Iran. Enligt nära släktingar till Sadegh Zarza kontaktar studentens far från Iran Sadegh Zarza och stämmer träff med honom för sonen. I samband med detta utsätter studenten Sadegh Zarza för knivattack. Attentatsmannen greps på plats och den holländska polisen utreder dådet.
Attentatsmannen har antagligen blivit förvärvad och utsänd av Irans regim till Holland för att utföra dådet. Iran har under fyra decennier utsatt oppositionella grupper för systematisk terror även utanför Irans gränser. Landet lägger ner omfattande resurser för underrättelseverksamhet och spionerar, bevakar exiliranier och oppositionella. Landets olika säkerhetsstyrkor utnyttjar diplomatiska medlen och utsänder sina agenter i form av gäststudenter, forskare och ambassad personal till europeiska länder för underrättelseverksamhet. Iran utnyttjar även det öppna samhällets resurser i Västeuropa och mobiliserar shia grupper via olika moskéer. De europeiska länderna är alltmer undfallna den iranska regiomen. Genom underlåtenhet gentemot Irans uppenbarligen destruktiva aktiviteter i Västeuropa och tyst överenskommelse med regimen möjliggör europeiska länder bevakning och förföljelse av exiliranier. Detta undergräver givetvis även de västerländska demokratierna.
KDPI har varit särskild utsatt. Iran har utfört två spektakulära terrorattentat mot KDPI:s ledning,
den 13 juli 1989 i Österrike och
Dr. Sadegh Sharafkandi
https://www.alarabiya.net den 17 september 1992 i Tyskland blev dödade genom terrorattentat. Båda två var ordförande för KDPI och den iranska regimen låg bakom bägge terrorattentaten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar