fredag 20 mars 2020

Fem nya dödsfall kända i Sverige – totalt 16 personer döda



Fem nya dödsfall kända i Sverige – totalt 16 personer döda.


Totalt 16 personer har avlidit till följd av coronaviruset, uppger Folkhälsomyndigheten. Det är ännu inte klarlagt var i landet samtliga fall inträffat.
Folkhälsomyndigheten uppger att 1 623 personer rapporterats smittade med covid-19 i Sverige och att 16 av dessa har avlidit. Det innebär att ytterligare fem dödsfall blivit kända under fredagen.

Femte fallet i Sörmland

Vid lunchtid meddelade Region Östergötland att en 95-årig kvinna avlidit på Universitetssjukhuset i Linköping under torsdagen. Hon ska ha haft svår bakomliggande sjukdom och är det det första rapporterade dödsfallet i regionen.
Senare under dagen meddelade även Region Sörmland att ytterligare en person avlidit. Även här handlade det om en äldre patient med bakomliggande sjukdomar.
I Sörmland har nu totalt fem personer avlidit efter att ha smittats av viruset. Ytterligare sex personer vårdas på sjukhus i regionen men ingen behöver i nuläget intensivvård.

Regionerna bestämmer

Totalt 16 personer har alltså avlidit i Sverige efter att ha insjuknat i covid-19. Av den information som lämnats av regionerna själva går att utläsa att:
  • 5 personer avlidit i Region Stockholm
  • 5 personer avlidit i Region Sörmland
  • 1 person avlidit i Västra Götalandsregionen
  • 1 person avlidit i Region Skåne
  • 1 person avlidit i Region Östergötland
Var de övriga tre dödsfallen inträffat är inte klarlagt i nuläget. Regionerna väljer själva när de redovisar dödsfallen och det kan förekomma viss eftersläpning i redovisningen.
”Uppgifter om 16 dödsfall totalt stämmer. Vi informerar i nuläget inte om vilka regioner de fördelas över, det är regionerna själva som bestämmer om de ska gå ut med den informationen eller inte.”, säger Sara Rörbecker, pressekreterare vid Folkhälsomyndigheten i ett skriftligt svar til SVT Nyheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar