torsdag 19 december 2019

USA:s kongress stödjer protester i Iran


USA:s kongress stödjer protester i Iran
Den amerikanska kongressens utrikesutskott antog enhällig en resolution,  H.Res.752 — 116th Congress, på onsdag till stöd för det rikstäckande folkliga protester i Iran.
Resolutionen stöder den “Iranska folkets frihets yttrande och fördömer den iranska regimen för dess brutala neslagning av legitima protester och för andra ändamål.




Den tvåpartsiska resolutionen konstaterar att iranska regimens säkerhetsstyrkor “har använt dödlig styrka” och “dödat hundratals människor” i vad den beskrev som “de populära protesterna mot den iranska regimen.”
Resolutionen konstaterar att “rapporter tyder på att iranska regeringsmyndigheter har, vägrade i många fall att återlämna offrens kroppar till sina familjer och att säkerhetsstyrkorna har tagit bort kroppar från hus och flyttat dem till okända platser. ” 
Resolutionen noterar också att 1988 “genomförde den iranska regimen barbariska massavrättningar av tusentals politiska fångar som vägrade avstå från sina politiska anslutningar och i vissa fall för att ha politiskt läsematerial, inklusive samvetsfångar, tonåringar och gravida kvinnor.
”Cirka 30 000 politiska fångar, de flesta av dem som är anslutna till Mujahedin-e Khalq (MEK) , avrättades under massakern 1988, beskrivits av Amnesty International som ett tydligt fall av brott mot mänskligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar