onsdag 25 december 2019

För en månad sedan slog Irans islamiskt fascistiska regim och dess revolutionsgarde (IRGC



Vänner!
För en månad sedan slog Irans islamiskt fascistiska regim och dess revolutionsgarde (IRGC) och paramilitär grupp (Basij) ner demonstranter runt om i landet. I brist på officiell rapportering om antal döda har journalister samlat bevis i form av videoklipp och berättelser av ögonvittnen som har rapporterats utomlands. Rapporteringarna vittnar om ett ohygglig mördande av civila och demonstranter som har krävt sin rätt något som universell rättighet.
I Sverige anses sådana gärningar vara brott mot mänskligheten. Enligt Lag (2014:406) om straff för folkmord, brott mot mänskligheten och krigsförbrytelser döms någon om dennes gärningen utgör eller ingår som ett led i ett omfattande eller systematiskt angrepp riktat mot en grupp civila, den som dödar en person som ingår i gruppen, tillfogar en person som ingår i gruppen allvarlig smärta eller skada eller utsätter denne för svårt lidande genom tortyr eller annan omänsklig behandling.
Den iranska regimens kriminella gärning är uppenbar! Omvärldens krav och rättsliga åtgärder är nödvändigt. Ingen stat får utsätta civilbefolkningen för omfattande och systematiskt övergrepp!
På lördagen den 28 december 2019 kommer att hållas internationell protestaktion mot den iranska regimens brutalitet och brott mot mänskligheten så även i Stockholm.
Tid: 2019-12-28, kl. 14.00
Plats: Sergels Torg
från advokat nima rostami

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar