onsdag 28 augusti 2019

En man i Strängnäs drog med sig och våldtog en 12-årig flicka.



En man i Strängnäs drog med sig och våldtog en 12-årig flicka.
 Flickan blödde och hade svårt att gå efteråt, det gjorde ont att gå på toaletten och hennes underliv var skadat. Efter våldtäkten kände mannen sig belåten. Han skröt till sina vänner om hur han förnedrade flickan, han berättade att flickan var ”tight” och visade stolt upp sina blodiga händer.


Flickan var helt förstörd. Gärningsmannen gick runt och berättade för allt och alla. Ryktet spred sig och flickan blev helt nedringd på Snapchat. Flickan kände skam och ville först inte anmäla. Hon kände att hon bar ett ansvar över att ha blivit våldtagen. Hon har besökt psykriatiker mer än 40 gånger. Hon har känt sig orolig, tappat hår och fått stora kala fläckar. Samtidigt har gärningsmannen och hans polare trakasserat henne och försökt försökt att bryta ner henne genom att skrika till henne att hon är en ”hora”.
Mannen dömdes nyligen. Men han slapp fängelse då han valde att begå brottet innan han fyllt 18 år. Han dömdes istället till ungdomsvård som i praktiken innebär att han vid 15 tillfällen ska få lite råd och prata av sig. Han ska även följa ett ungdomskontrakt och arbeta i 50 timmar (ungdomstjänst.) Rättsväsendet ansåg att rättvisa skipats genom att pedofilen skulle dömas till några samtal och någon veckas arbete.
Jag har nu informerat flera av mannens grannar och hört att det bor barn i området. Sverige bör införa ett register på dömda sexualförbrytare. För mannen? Ja, han hade knappt hunnit hem innan nästa åtal börjar. Denna gång rör det sig om hans ”gäng”. Det där gänget som enligt uppgift sprider skräck i staden. Nu handlar det om misshandel, utpressning och pistolhot.
Sveriges naiva behandling av gärningsmän göder kriminalitet. Jag tänker på den man som förra månaden dömdes för grov våldtäkt. En 13-årig flicka var på väg till skolan en tidig morgon när en maskerad man hoppade på henne och drog med sig henne in i ett skogsparti. Väl där våldtog han barnet upprepande gånger under dödshot. Mannen har nu dömts till grov våldtäkt men detta tragiska skulle aldrig behövt ske! Mannen har ett omfattande brottsregister bakom sig och har dömts för flera våldsbrott. Faktum är att mannen bara 16 dagar innan överfallet släppts ut ur fängelset. Han fick sitt straff kortat och blev villkorligt frigiven efter att ha misshandlat en gravid kvinna med ett järnrör. Han tackade för den tidiga frivigningen och den svenska naiviteten genom att två veckor senare våldta den lilla flickan. Det är så fruktansvärt tragiskt.
Frågan är om Sverige kommer att fortsätta gödsla kriminaliteten genom att släppa ut förbrytare i en naiv tro att de innerst inne är skötsamma medborgare?
Det finns tyvärr mycket som talar för det...
Källor finns i kommentarsfältet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar