onsdag 1 maj 2019

Turkiska regimen försöker så att få gröna lampa för att kunna attackera kurder..





Turkiska regimen försöker så att få gröna lampa för att kunna attackera kurder..
Idag träffas representanter från USA med Jim Jeffrey i spetsen och Turkiets utrikesminister Sedat Onal och Erdogans talesperson Ibrahim Kalin för att diskutera Syrien/Kurdistan Syrien i Ankara.
SDF har tackat ja till en turkisk sk "safe zone" - med betingelsen att Turkiet ska dra sig ut ur Afrin. Det är mycket tveksamt att Turkiet kommer gå med på en sådan uppgörelse.
USA på sin sida har krav på att Turkiet ska dra sig ut ur avtalen med Ryssland rörande S-400 robotsystem, om de ens ska diskutera hur man ska hantera YPG/YPJ i Rojava, mycket pekar att Turkiet kommer söka sig till Ryssland och inte låta sig pressas av USA.
Detta är förberedelse inför samtalen i Genève, var Egypten, England, Frankrike, Jordanien, Saudiarabien, Turkiet, Tyskland, och USA ska diskutera Rojavas framtid. Som jag ser det har vi England och Tyskland på Turkiets sida och resterande länder står på USAs/SDF sida. Men saker kan svänga snabbt här.Jag misstänker att Trump nu gör strategiska förberedelser för att isolera Turkiet ifall de fortsätter att emotsätta sig USA's intressen. Att ta bort dispansen för handel med Iran och terrorstämpla muslimska brödraskapet (som Erdogan är anhängare utav) är en del utav den strategin.
från Michael på fb

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar