onsdag 6 mars 2019

Har inget att tillägga - förutom att de två dömda var FSA jihadister - inte isis (same shit different name).



Har inget att tillägga - förutom att de två dömda var FSA jihadister - inte isis (same shit different name).
FSA får militär uppbackning av Nato landet Turkiet.
 Inte Sverige , hela EU länder har tittat på IS bakom en tonade ruta och såg inte det riktiga . Vi är för naiva och för väntar oss att av en orm ägg ska en duva kläcks.

"De 300 svenska IS-terroristerna har vi haft ett sådant naivt synsätt till att endast två som filmat avrättningar har lagförts. De skar också halsen av journalister. Jag valde ändå att åka dit för vittnesmålet – det som kommer efter, det vill säga nu.
Tomas Olsson är Sveriges främste brottmålsadvokat och hans besserwisserpersona klär honom i en rättssal men hans debattartikel i SvD framstår som rättshaveristiskt trams.
Att frånta deras medborgarskap skulle inte fungera i en rättsstat om de hade blott ett medborgarskap. I England, Danmark och Tyskland gör man det när personerna haft dubbla medborgarskap och jag ser inga problem i det.
Inte heller att ändra grundlagen vid nästa mandatperiod och dra in det retroaktivt. Det finns heller inget formellt hinder att skapa lagar som dömer retroaktivt så som man gjorde i Nürnberg efter andra världskriget. Jurister är ense om att man bör undvika det men situationen nu bör ses som ett undantag.
Situationen är inte som Olsson menar att jämföra med efter andra världskriget, då man inte dömde vanliga tyska soldater. Nazityskland var ingen terroristorganisation. Definitionen på sådan är en organisation som driver ett inre krig mot sin nation.
Ett problem är däremot hur vi ska definiera terrororganisation, ska vi gå som nu efter EU? Eller vår egen? Kurdiska PKK som har nära samröre med YPG är terroriststämplade, efter påtryckningar från Turkiet, enligt EU. I auktoritära stater kan termen missbrukas.
Olsson och andra ser det som problematiskt att många är kvinnor och barn. Barnen är oskyldiga. De flesta av kvinnorna visste vad de gjorde. I reportaget från Sveriges Radios Cecilia Uddén är det ingen kvinna som ångrar sig. Kvinnor var centralt inom IS."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar