tisdag 5 mars 2019

Då är Skråmo gripen av Kurderna! Nu får GBG någon att integrera 😂 som bett om att muslimer skall utföra terrordåd i Sverige.




Då är Skråmo gripen av Kurderna!
Nu får GBG någon att integrera 😂 som bett om att muslimer skall utföra terrordåd i Sverige.
Till skillnad från Sverige - så riskerar man upp till 7 års fängelse för att sprida islamistisk propaganda allena... Så han lär få det svårare i Norge än vad han hade gjort i Sverige. Och till skillnad från Sverige - kommer Norge åtala alla som anslöt sig isis!
"Skråmo är född i Göteborg och var tidigare svensk medborgare. Numera har han avsagt sig sitt svenska medborgarskap och är i stället norsk medborgare.
Norska Säkerhetspolisen säger att de inte känner till alla omständigheter runt vad som hänt med honom.
– Det är för tidigt att säga något om den fortsatta processen. Men vi vet att han rest till Syrien och att vi vill åtala alla norska krigare som arresteras där nere, säger Hugubakken till VG."
Svenske IS-terroristen Michael Skråmo, 33, har uppmanat till terrordåd mot Sverige – nu ska han vara gripen av kurdiska YPG-milisen. 
En källa inom milisen uppger för Expressen att Skråmo överlämnade sig själv i syriska byn Baghouz, Islamiska statens sista fäste.  
Svensken ska ha kapitulerat, enligt Expressens källa. 
Den svenske YPG-soldaten Jesper Söder twittrar också att Skråmo är gripen – och menar att han greps i en tunnel. 
Uppgifterna har inte bekräftats officiellt av YPG. 
Enligt VG vill Norge åtala Michael Skråmo för terrorbrott.
Just nu pågår offensiven mot sista IS-fästet i byn Baghouz i Syrien från kurdiskledda SDF-styrkorna. 
Michael Skråmo har varit en av några hundratals terrorister som försvarat byn. Merparten är utländska jihadister som kommit till Syrien för att ansluta till IS, och den senaste tiden blivit hårt pressade av den amerikanskledda koalitionens artillerield och luftattacker. 

Skråmos hälsning: ”Hellre dö” än ge upp

Baghouz är den sista spillran av Islamiska statens en gång så vidsträckta kalifat – och väntas när som helst vara helt erövrat. 
Genom anhöriga har Skråmo låtit hälsa att han ”hellre dör än överlämnar sig själv”. 
Nu kommer uppgifter från flera håll om att Skråmo ska vara gripen och enligt Expressens källa ska tillfångataganden ha gått lugnt till. 
Michael Skråmo ska ha kapitulerat och självmant överlämnat sig till de kurdiska styrkorna i slaget om Baghouz. 
Det var efter att Skråmos sju barn överlämnades till kurdiska YPG ska svensken ha överlämnat sig själv, enligt Expressens källor. 

MICHALE SKRÅMO – HIPHOPAREN SOM BLEV JIHADIST

 Skråmo är född och uppvuxen i Göteborg. Han blev klar med sina gymnasiala studier 2004/2005 i Göteborg och konverterade till islam. Han åkte genom Europa på predikoturnéer och knackade dörr för att ”vägleda folk” till islam enligt salafistisk lära. 
 Flera av hans skolkamrater som Expressen varit i kontakt med beskriver honom som ”vanlig” person, men lite ”udda”. Skråmo var inte särskilt intresserad av religion när han gick skolan, i slutbetyget fick han IG. Under gymnasieåren var han intresserad av hiphop. Han bjöd sina skolkamrater och lärare på flera uppträdanden. 
 Men när han konverterade till islam var det till ett helt annat liv. Han tog avstånd från allt som han ansåg att var ”haram” - otillåtet enligt islam.
 Tidigare hade han inte varit känd för att vara våldsbenägen. Inom islamistiska kretsar i Göteborg ser man upp till honom som en av de ”lärda”. 
Nu berättar en källa inom den kurdiska YPG-milisen att göteborgaren fortfarande lever – och sedan en tid är gripen. 

Greps med ett 50-tal

Det finns emellertid motstridiga uppgifter om hur gripandet gick till. Expressen har källuppgifter om att han överlämnade sig själv. Den svenske YPG-soldaten Jesper Söder har andra uppgifter: 
– Han greps tillsammans med ett kluster av människor. Jag tror mer att han hittades i ett kluster av människor i en tunnel där han hade grävt ner sig, säger han. 
Enligt Jesper Söders uppgifter ska ett 50-tal människor har gripits samtidigt. 
– De ska ha varit ett 50-tal, däribland barn och kvinnor. Några ska vara svenskar men många européer som befann sig i samma typ av håla, säger han. 
Under tisdagen twittrade Jesper Söder att Skråmo är gripen. 

Norge vill åtala Michael Skråmo

Norska säkerhetspolisen uppger för VG att man vill åtala IS-krigaren. 
– Han är en norsk medborgare som vi har efterlyst internationellt för rekrytering och deltagande i IS, säger Trond Hugubakken, talesperson för den norska säkerhetspolisen, till tidningen. 
Trond Hugubakken säger att de inte fått gripandet bekräftat och därför inte kan säga något om den fortsatta processen, men tillägger: 
– Generellt kan man säga, när det gäller norska utländska krigare som gripits där nere, vill vi åtala alla som vi menar det finns en grund för. 
Säpo ger inga kommentarer om enskilda svenska jihadister som rest till Irak och Syrien för att ansluta till terrorgrupper. 
– När det gäller svenskar som är gripna utomlands så är det inte en fråga för Säkerhetspolisen, säger Sofia Hellqvist, pressekreterare hos Säpo. 
Vad brukar de ha för bakgrund? 
– Det handlar inte om en homogen grupp utan individer som rest till konfliktområden. Sedan 2012 är det ungefär 300 som rest för att ansluta sig till terrororganisationer och av dem så har ungefär hälften återvänt till Sverige. Vi räknar med att ett 50-tal har dött, men det är svårt att få bekräftelse från sådana här krigsområden, säger Sofia Hellqvist.   
Enligt SVT så greps Skråmo i måndags. 
https://www.expressen.se/gt/kalla-svenska-is-mannen-michael-skramo-gripen/?fbclid=IwAR3t0k7-oC_LoxPBCGYAD6C7nq83wHq9svkKiFDrq_gT8iGFmOLBazTRNs4

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar