lördag 30 mars 2019

Arbetsförmedlingen har hämnat på nytt namn som arbetsförnederingen


Vi arbetslösa snart startas en ny organisation mot dem som hindrar  arbetssökande så att få ett arbete 
Dagens arbetsförmedling agerar mellanhand mellan sina kunder (de arbetssökande) och de som erbjuder dessa kunderna tjänster (kompletterande aktörer). arbetsförmedlingen blev dåligt också socialtjänsten spelar väl mycket roll inom arbetslösa livet 


En liberalisering av sysselsättningsindustrin bör innebära ett avskaffande av denna mellanhand. Att behålla kärnan i den dysfunktionella arbetsförmedlingen, kontrollen och disciplineringen, utvecklar inte arbetsmarknadspolitiken.
Myndigheten bör avvecklas i sin helhet. De arbetssökande skulle härmed bemyndigas och ges ansvaret att själva hitta den aktör som hjälper dem bäst. Utan hot om indragen ersättning.
Helt rimligt eftersom människor växer genom ansvar och därför att vi hyser större tilltro till enskilda individer än till byråkratiska system. Att avreglera sysselsättningsindustrin och skapa en fri marknad för kunder och utförare är sannolikt ingen kostsam reform.
Ändå skulle den sända en ovärderlig signal om den gröna ideologins tilltro till människan, samtidigt som vardagen skulle förbättras för de hundratusentals som annars riskerar att helt utelämnas åt populismens enkla lösningar.
Låt tilltron till människans förmåga förena den nya regeringskoalitionen. Ge människor en chans att göra rätt. Låt människosynen bli den gröna tråden."
 Rättighet att må bra på sin arbetsplats
Det är en rättighet att få må bra på sin arbetsplats. Kanske är inte jobbet man har alltid ens drömjobb, men man ska åtminstone känna sig trygg och välkommen när man är där. Detta är något som Sverige i allmänhet är bra på. Vi har lagar och regler som förbjuder osäkra jobbrutiner och arbetsuppgifter, samt som ska garantera likabehandling, jämställdhet och en inkluderande miljö. All form av fysisk eller psykisk fara, som skulle kunna innebär att man lämnar sin arbetsplats med skador på kroppen eller nedstämdhet, ska aktivt motverkas av arbetsledningen.

Trygg arbetsmiljö

Ett sätt för arbetsledningen att säkra den arbetsplats som ens anställda verkar i är att aktivt jobba med arbetsmiljöutveckling. Det finns företag som erbjuder hjälp och stöd i detta; som specialiserat sig på just trygga arbetsplatser samt hur man skapar dem. 

Metoder

Det finns särskilda tillvägagångssätt som man använder sig av för att förbättra arbetsmiljön på en arbetsplats. De fyra stegen i denna metod är:
  • Undersökning
  • Riskbedömning
  • Genomförande
  • Uppföljning
De saker som undersöks är:
  • Rutiner
  • Föreskrifter
  • Arbetsfördelning
  • Arbetsmiljöpolicy
  • Tillbud/ohälsa
  • Olycksfall
En arbetsmiljöutvecklare kan hjälpa till med allt från undersökning och riskbedömning till genomförande och uppföljning - efter konstens alla regler. Det finns många viktiga aspekter att ta hänsyn till och är man inte väldigt påläst är det svårt att förstå vikten av en stark handlingsplan.
Som arbetsgivare är det inte bara ett måste att erbjuda sina anställda en trygg och trevlig arbetsplats; det ligger också i hennes intresse. Trygg och nöjd personal presterar i regel bättre. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar