tisdag 5 februari 2019

Bilan Osman fr Expo ska undervisa om islamism. Expo utbildar om radikalislamism


Bilan Osman fr Expo ska undervisa om islamism. Expo utbildar om radikalislamism
Vad kan man säga annat än ett tårfyllt "LOL"?



Vad kommer härnäst?
Folk från NMR undervisar om högerextremism?
Vikingarnas Christer Sjögren undervisar om blackmetal?
Frequent flyer-instagrammare undervisar om miljövänligt leverne? (Oh wait, det har redan hänt…)
McDonalds VD undervisar om veganism?
Eva Röse undervisar om Black Lives Matter-rörelsen och livet som rasifierad?
Löfvén undervisar om hur man raggar mest effektivt?
Baby face-Fridolin håller manlighetskurser?

Gå hem Sverige, du är full." (Nima Dervish)

"Detta är ett ämne som Expo Inte behärskar. Mer än så. Det är ett ämne som bland annat jag blivit uppmanad av Expo vid ett möte i deras lokaler att vara försiktig med eftersom det skulle kunna leda till muslimfientlighet. Det påstods att det jag gör skulle kunna användas av högerextrema.

I Sverige är det Aje Carlbom som behärskar ämnet om Muslimska Brödraskapet och när det kommer till salafijihadistiska miljöer är det förutom Magnus Ranstorp Magnus Sandelin som behärskar ämnet.

Magnus Sandelin har skrivit utmärkta böcker och rapporter för myndigheter om ämnet och föreläst om detta i många år. Det finns därför goda anledningar för den som intresserar sig för detta att vända sig till DOKU och/eller till CATS vid Försvarshögskolan.

Det är möjligt att Expo kommer behärska ämnet om ett par år. Det tar nämligen tid att lära sig ämnet. Expo är en alldeles utmärkt källa till kunskap när det gäller högerextrema miljöer. Men detta kan inte Expo. Expo kan ju naturligtvis inte allt. Ingen kan ju allt. Och ingen kan bli expert eller auktoritet på ämnet på den korta tid det uppenbarligen tagit för Expo att ta fram ett program. Det är naturligtvis utmärkt att flera aktörer ser sig manade till att ägna sig åt detta. Men att hoppa in i det på detta sätt är inte bara respektlöst mot dem som verkligen kan något. Den korta tid det tagit att ta fram kunskapen visar också en i allt väsentlig respektlöshet mot ämnet som sådant." (Eli Göndor)
.mynewsdesk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar