torsdag 8 november 2018

"Förra året bjöd SSU Malmös ordförande Tiba Awni in predikanten Hussein Hamad till ett samtal om "religionens plats i samhället".


"Förra året bjöd SSU Malmös ordförande Tiba Awni in predikanten Hussein Hamad till ett samtal om "religionens plats i samhället".
Hussein Hamad presenterade sig som "lite av en ungdomscoach, en ungdomsimam".
Han är född i Kiruna men uppväxt i Borlänge och beskrivs av terrorforskaren Magnus Ranstorp som "en framträdande föreläsare i den salafistiska miljön".
Hamad har bland annat samarbetat med salafistiske Gävleimamen Abo Rad, som på Facebook hyllade Islamiska Statens offensiv 2014.


Han har i ett tal pratat om att alla som kallar sig muslimer inte är det på riktigt.
Och att muslimer måste använda den islamiska läran och lagen som måttstock, inte det svenska samhällets sätt att definiera extremism.
Föreläste hos personer som försvann till Syrien
– Det är inte så att bara för att man lever i ett icke muslimskt samhälle, och för att något blivit normaliserat, att motsatsen då blir extrem.
– Vilka vill de framhäva som de goda muslimerna? Det är såna människor som Nalin Pekgul… Måttstockarna har blivit upp och nedvända, sa han i ett tal där han nämnde den före detta socialdemokratiska riksdagsledamoten som sagt att hennes islam kapats av islamister.
Hussein Hamad har föreläst hos kritiserade muslimska föreningar som Sveriges Förenade muslimer, som tvingades betala en halv miljon kronor sedan Timbro och Aftonbladet avslöjat att föreningen gjort uttalanden som stred mot demokratins idéer."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar