lördag 3 november 2018

Det är med bestörtning jag ser hur misshandeln och det sexistiska förtrycket av minderåriga och begränsningar av kvinnors frihet i rask takt normaliseras i Sverige



Det är med bestörtning jag ser hur misshandeln och det sexistiska förtrycket av minderåriga och begränsningar av kvinnors frihet i rask takt normaliseras i Sverige. I den missriktade tron att man bidrar till en ökad valfrihet för kvinnor cementerar man istället en sexualisering av barn och en syn på kvinnor som enbart sexuella objekt för fundamentalistiska mäns tillfredsställelse. Våra feministiska förmödrar roterar i sina gravar nu när allt fler utposter av det sekulära, demokratiska samhället viker sig för religiös extremism. Nu sällar sig butikskedjan Stadium till dem som underkastar sig religiös extremism och börjar sälja tygfängelse att bada i för kvinnor. Obs, inte för män.
Slöjan i sig är förtryck – att kalla den för något annat är både okunnigt och skadligt. Därför är det bedrövligt att det igår blev klart att butikskedjan Stadium börjar sälja burkini, heltäckande dräkt för bad för de kvinnor som lever i religiöst förtryck. Sedan början av året säljer Stadium även hijab. Stadium har efter kritikstorm i sociala medier påpassligt stängt sitt kommentarsfält på Facebook, för många är med rätta upprörda och tänker bojkotta det kvinnofientliga företaget. Bra. Varför erbjuds bara kvinnor heltäckande tält att bada i, men inte män? Ska män fortsatt få exponera sina skinkhalvor i tajta Speedos medan kvinnor bör mundera sig i spökplumpendräkter? Det är inte förenligt med alla kroppars lika värde och det äcklar mig. Men konsumenternas makt är stor och jag hoppas det ska kännas rejält för Stadium att promota kvinnoförtryck. Nej tack till era färgglada tights och till era varma vinterjackor. Ni förråder kvinnors frihet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar