onsdag 21 november 2018

Arbetsförmedlingen ljuger det som arbetsförmedlingen säger att dem har minskat arbetslösheten eller dem skickar folk till arbetsplatsen dem vill inte lära sig för att kunna få arbete.


Arbetsförmedlingen ljuger  det som arbetsförmedlingen säger att dem har minskat arbetslösheten eller dem skickar folk till arbetsplatsen dem vill inte lära sig för att kunna få arbete.
idag tyvärr många som har extremistiska människor som jobbar inom socialtjänsten dem är värsta och kan spela väl mycket roll i människornas liv. En handläggare kan vara en nazistiska eller kan vara medlem med dem rasistiska gruppen i Sverige har jobb inom socialtjänsten och tyvärr idag arbetsförmedlingen väl lyssnar på socialsekreterare personen kan vara en nazistiska eller rasist då personen alltid kontaktar arbetsförmedlingen och försöker att hindra arbetssökande att få inte något arbete, Jag tycker att det är bättre att arbetsförmedlingen sluta att samarbeta så nära med socialtjänsten, Tyvärr idag arbetsförmedlingen och socialtjänsten samarbetar väldigt nära med varandra då jag har många bevis som samlades från många år jag kan  publiceras film kedjan  för att folk kunna se och tro vad jag skriver om.
En sak till idag många personer inom socialtjänstn försöker att spela polis roll och använda olagliga ordet också saker och ting som det är inte deras jobb. att kontrollera brevet är inte deras jobb det är säpo som ska göra inte en socialsekreterare som själv kan vara en kriminell, då vi kommer att göra n polisanmälningar mot dem som 'r misstänka att göra så sjuka saker även ska lämna till en advokat för att lämna till EU mänskliga rättigheters domstolen

Lägg ner arbetsförmedlingen”




skaffa en annan organisation som kunna lösa arbetslöshetens problem 

Den borgerliga alliansen vill privatisera Arbetsförmedlingen medan regeringen varnar för privata lycksökare som tjänar pengar på arbetslösa.
Arbetsförmedlingens framtid har blivit en ideologisk batalj inför valet. Medan den borgerliga alliansen vill lägga ned Arbetsförmedlingen i dess nuvarande form vill regeringen se över arbetsförmedlingens uppdrag.
– Det är rimligare att se över kraven på Arbetsförmedlingen innan vi börjar diskutera en nedläggning, säger riksdagsledamoten Jasenko Omanovic (S), Härnösand.

Privat arbetsförmedling

Han sitter i riksdagens arbetsmarknadsutskott tillsammans med Eva Lohman, moderat riksdagsledamot från Sundsvall, som däremot vill se en genomgripande reformering av arbetsmarknadspolitikens främsta instrument. Hon går till val på en nedläggning av Arbetsförmedlingen i dess nuvarande form. Matchningsuppdraget – att hitta lediga jobb till arbetslösa – vill hon privatisera. 
Olika privata aktörer ska bjudas in och få betalt efter prestation. Ju längre från arbetsmarknaden en arbetslös befinner sig desto högre ersättning.

Dåligt resultat i länet

Det som blir kvar av dagens Arbetsförmedling är en slimmad myndighet som ska koncentrera sig på att profilera arbetssökande och kontrollera att de privata aktörerna sköter sig.
– Idag kan vi se hur Arbetsförmedlingen misslyckas med matchningsuppdraget. I Västernorrland är arbetslösheten bland inrikes födda 4-5 procent medan det bland utrikes födda är 20-25 procent. Det är inte särskilt effektivt och här tror jag att privata aktörer kan nå bättre resultat, säger Lohman.

”Ändrat uppdrag istället”

Jasenko Omanovic (S) är kritisk till förslaget men ger henne delvis rätt:
– Jo, arbetsförmedlingen har inte lyckats fullt ut, men det är inte deras vara eller inte vara vi ska fokusera på utan hur vi effektiviserar den verksamhet som redan finns, säger Omanovic.
Idag har arbetsförmedlingen flera uppdrag som förutom matchning rör nyanlända och arbetslivsinriktad rehabilitering av funktionshindrade.

Ideologiskt laddad

Jasenko Omanovic betonar att frågan om arbetsförmedlingens framtid är ideologiskt laddad. Medan regeringen vill se över arbetsförmedlingens olika uppdrag vill alliansen lägga ner.
– Konsekvensen är en massa privata aktörer som dyker upp varav några säkert är seriösa och duktiga medan andra är ute och fiskar efter pengar som vi sett tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar