torsdag 19 juli 2018

Talande tystnad i mainstream-media om FI-politikerns judehat



Talande tystnad i mainstream-media om FI-politikerns judehat
19 JULY, 2018 16:50



“Ser att Feministerna lyckats få sitt internationella genombrott. Lyckas klämma in både folkdeportering och “det var bara min fantasi”. Så skriver bland annat Timbros Johan Ingerö på Twitter, som en av de många kraftiga reaktionerna mot Feministiskt Initiativs riksdagskandidat och Ship-to-Gaza-aktivist Oldoz Javidi uttalande om hennes önskedröm att rensa Israel på judar. Javidis antisemitism har uppmärksammats internationellt och nu reser sig allt fler frågan varför judehatet inte får större plats i mainstrem-medier samt i public service, som annars gärna upplåter programtid till partiets förgrundsgestater. Public service brukar inte heller vara sena med att fånga upp politikers kränkande uttalanden.


Oldoz Javidi uttalade sig i en intervju i webbtidningen Feministiskt perspektiv, och ett av hennes uttalanden lät så här:

”Min inofficiella åsikt som privatperson är lite mer fantasibaserad. Israel har ockuperat ett annat land. Drivit människor på flykt från deras eget hem, tagit deras land och stulit deras liv och frihet. Det finns inget försvarbart i det överhuvudtaget. Israels bästa vän är USA, ett annat infernaliskt styre med enormt stora landytor. Så varför inte bjuda in vännerna över till sig och göra plats för dem på gården? De verkar trivas bra i varandras sällskap. Och palestinierna kan få leva i fred och åter bygga upp det land som en gång var deras… Jag kan ju tillåta mig åtminstone få drömma om en sådan lösning eller hur?!”



I efterhand har Javidi bett att få detta citat borttaget, med motiveringen att detta kunde “misstolkas”. Frågan är hur detta skulle tolkas? Inte heller har Javidi förklarat vad hon menade. Stycket har lyfts bort från intervjun med motiveringen: “Fotnot: I samråd med den intervjuade har vi lyft sista stycket ur texten. Det stred mot god publicistisk sed och vi delar kritikernas uppfattning att det kan tolkas som antisemitiskt.”

Tolkas? Det VAR, och ÄR antisemitiskt. Javidi drömmer om att rensa ut judar från Israel. En storslagen, nobel dröm, en slutgiltig lösning på judefrågan.



“Uttalandet från Oldoz Javidi (FI) om att tömma Israel på judar går inte att misstolka. Antisemitismen är utbredd inom vänstern, och det som kallas solidaritet med palestinierna blir snabbt, som vi kan se, en uppmaning om etnisk utrensning av judar,” skriver idag Annika Hernroth Rothstein, politisk krönikör för National Review, Israel Hayom och Washington Examiner, i en debattartikel i GP.

Hernroth Rothstein radar också upp en rad grovt antisemitiska uttalanden som representanter för socialdemokraterna och vänstern gjort sig skyldiga till, inte minst Sveriges utrikesminister Margot Wallström som 2016 hamnade på listan över de grövsta antisemitiska händelserna, listade av Simon Wiesenthal-centret, som bland annat är känt för sin jakt på nazistiska krigsförbrytare. Motiveringen till den föga smickrande platsen var Wallströms uttalande om ”utomrättsliga avrättningar” av den israeliska polisen i samband med den serie av palestinska knivattacker mot israeler som skakade Israel i vintras. Ett uttalande som väckte stark ilska i Israel och som fördömdes av premiärminister Benjamin Netanyahu.

Kanske lyckas även Javidi få sina drömmar om etnisk rensning bli uppmärksammade av Simon Wiesenthal-centret – ännu en svensk skamfläck för den svenska vänstern.

https://www.timesofisrael.com/swedish-parliamentary-candidate-suggests-deporting-all-jews-from-israel/

********

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar