måndag 9 juli 2018

Den svenska Regeringen bör agera mot iranska regimens hotbild mot svensk- och exil iranier. idag det finns många iranska agenter i Sverige en del fått jobb och jobba på viktiga platser som arbetsförmedlingen och andra myndigheter , dem är ju ett stort hot mot iranska exil iranier politiska aktivister.





Regeringen bör agera mot iranska regimens hotbild mot svensk- och exil iranier. idag det finns många iranska agenter i Sverige en del fått jobb och jobba på viktiga platser som arbetsförmedlingen och andra myndigheter , dem är ju ett stort hot mot svenska och  iranska exil iranier politiska aktivister.
Belgiska och franska myndigheter stoppade ett välplanerat bombattentat mot iraniernas stora sammankomst för ett fritt och demokratiskt Iran i Paris den 30 juni.
Hundratals svensk- och exiliranier fanns bland tiotusentals iranier från hela världen som hade samlats i Paris den 30 juni för att stödja iranska folkets pågående protester mot regimen i Iran och deras legitima motståndsrörelse, Iranska nationella motståndsrådet (NCRI). Hundratals parlamentariker, framstående politiker, tidigare ministrar och människorättsadvokater från Europa, USA och Mellanöstern deltog också i sammankomsten.
En iransk diplomatterrorist, Asdollah Assadi, och fem andra personer greps i Belgien, Frankrike och Tyskland för misstänkta kopplingar till det planerade attentatet enligt ett gemensamt uttalande från belgiska federala åklagarmyndigheten och säkerhetstjänsten.
Asdollah Assadi, som är stationschef för iranska regimens ministerium för underrättelse och säkerhet (MOIS) i Wien, är enligt uppgifter i media, hjärnan bakom terrorattacken och har haft direktkontakt med de misstänkta gärningsmannen som skulle utföra bombattentatet.
Detta är inte första gången som iranska regimen riktar terrorattacker mot oppositionella, däribland medlemmar av NCRI, i Europa i ett försök att tysta de krafter som verkar för demokrati och frihet i Iran.
Iran är ett av de länder som bedriver underrättelseverksamhet i Sverige. Det är ingen hemlighet att iranska ambassaden i Stockholm kartlägger, övervakar, trakasserar och hotar människor med persisk bakgrund i Sverige däribland oppositionella och flyktingar. Iranska regimen fortsätter även att utsätta Sverige för spionage och påverkansoperationer dagligen, enligt en rapport från säkerhetspolisen SÄPO i juni.
Det planerade bombattentatet mot sammankomsten i Paris kommer samtidigt som regimen försöker kväsa folkets tilltagande regimkritiska protester över hela landet.
Svensk- och exiliranier, som arbetar aktivt för att främja mänskliga rättigheter och demokrati i Iran, känner sig inte säkra i Sverige mot bakgrund av iranska regimens underrättelseverksamhet, hot och terroristaktiviteter.
Svensk- och exiliranier förväntar sig att regeringen ska offentligt fördöma iranska regimen för dessa olagliga aktiviteter i Sverige och Europa. Regeringen och UD har tyvärr svikit dem i hopp om att bevara relationerna och öka handel med Teheranregimen.
Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) kräver att UD kallar upp iranska regimens ambassadör i Stockholm för att protestera mot det planerade bombattentatet mot oppositionella i Paris.
FFFI uppmanar också regeringen och UD att minska de diplomatiska relationerna med Teheran genom att utvisa iranska regimens diplomater från Sverige och stänga regimens ambassad i Stockholm mot bakgrund av hoten mot svensk- och exiliranier.
FÖRENADE FÖRENINGAR FÖR ETT FRITT IRAN (FFFI) är ett nätverk av iranska föreningar i Sverige samlade kring frågan om prästerskapets flagranta kränkningar av mänskliga rättigheter och drömmen om en demokratisk förändring i Iran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar