lördag 23 juni 2018

Ibland säger författare och socialpsykologer inte sanningen, dem i verkligheten censorerar det som är sanningen, dem skriver inte det som är sanningen.



Ibland säger författare och socialpsykologer inte sanningen, dem i verkligheten Censurerar   det som är sanningen, dem  skriver inte det som är sanningen. Den som skriver försöker att bevisa om att myndigheterna är oskyldiga, författare och socialpsykologer bara pekas på personen som är skyldiga mot det som händer det i verkligen helt orättvist..  orättvisa saker och ting som händer idag i samhället mot människorna
dem går inte inom vad som orsakar saker och ting omkring en person. diskrimineringar är en sak som alltid pågår här,,,Eftersom dessa personers personliga intresse är under händerna på dem som är människor. Allt är upp och ner och censurerat och skrivet
Dem gör sig blinda om systemet och det systematiska  på pressning mot människorna i samhället på grund av politiska, aktiviteter. Mental övervikt  för människor måste det finnas en systematiska på pressning, måste det finnas en orsak som människorna får mental övervikt.., Jag som  har läst  och studerat i flera år psykologi också har sett själv i verkligheten, ingen kan få mental övervikt om det finnas inte något på pressning i samhället mot människorna  via myndigheten..
Mental övervikt: våra tankar och deras konsekvenser.



Om du känner att din kropp konstant är trött, stel eller öm kanske du lider av mental övervikt. Som termen antyder talar vi inte om fysisk volym, utan om att ha för mycket i sinnet som tynger ned oss; att ha för många negativa, tröga och produktiva tankar.

Under dagen fantiserar, förstår, reflekterar, skapar, kalkylerar och beslutar vi… kort sagt tänker vi konstant. Men alla tankar är inte giltiga eller användbara. Ibland tänker vi faktiskt alltför mycket på ett meningslöst sätt.
Om vi håller kvar idéer som inte bidrar något och inte tar oss någonstans, kommer vårt sinne få slut på bränsle. Det blir tungt, rostar, blir blockerat och kan inte göra några positiva saker.
Tankar är den grundläggande enheten i sinnet
Som vi vet är tankar en del av den mänskliga naturen. Det är faktiskt en av de processer som skiljer oss från andra levande varelser. Men vårt tänkande är inte alltid medvetet, oavsett vad många tror. Raka motsatsen faktiskt.

Tänk på ett isberg. Toppen är medveten tanke. Resten av isberget ligger under ytan och utgör majoriteten, och dessa är våra undermedvetna tankar.

Enligt Dr. Michael Shadlen – huvudutredare vid Mortimer B. Zuckerman Mind Brain Behavior Institute vid Columbia University (USA) – är det så att ”den överväldigande majoriteten av tankarna som flödar i vår hjärna sker under medvetandets radar, vilket betyder att även om hjärnan bearbetar dem, är vi inte medvetna om det.”

Därför slår kvaliteten hos våra tankar fast hur våra dagar utspelar sig. Vår utveckling beror på de medvetna och undermedvetna tankar som finns i våra sinnen.

”Skräptankar” leder till mental övervikt
Skräptankar sliter ut oss och medför inte några positiva saker. De består av tomt, till och med giftigt resonemang, och de börjar i vårt medvetna tänkande. Att ha mental övervikt är alltså inte resultatet av undertryckta mentala processer, impulser eller önskningar. Det är medvetet.

De är helt onödiga. Istället för att ge oss mer självkännedom och kognitiva fördelar, eroderar de oss energiskt och saktar ned resten av det medvetna tänkandet.

De hindrar oss från att vara kreativa, förstå eller lära oss nya färdigheter. De blockerar oss och paralyserar våra tillgångar.

Det är därför våra tankar agerar som skräpmat när vi har mental övervikt. Och de leder till fysiska konsekvenser, till och med fetma. För de kan göra oss fysiskt utmattade, vilket gör det svårt för oss att gå eller anstränga oss. Vi kan även få problem med att andas normalt, svettas mer, få smärta i lederna eller till och med hudproblem såsom akne.
Orsaker till mental övervikt
Det finns många typer av giftiga tankar, men vissa är vanligare än andra:

Kritik: när vi dömer och fördömer en annan person så negerar vi bara oss själva. Vi nedvärderar vår självkänsla och projicerar våra svagheter på den andra personen.
Ömkan: offermentalitet är ett stort hinder som inte låter oss gå framåt. Vi måste ta oss ut ur denna av oss själva påtvingade sorg och inte bli involverade i negativa, frustrerande eller värdelösa tankar.
Antaganden: det enda som antaganden gör är att slita på oss. Teorier, gåtor eller kalkyleringar skadar oss bara och genererar nästan automatiskt mental vikt. Hur kan vi tro att vi vet vad andra tänker när det är omöjligt att veta?
Villkor: ”Om jag hade gjort detta, då…”, ”kanske skulle jag ha…” Om du inte gjorde något så ska du inte plåga dig själv. Gjort är gjort. Nu kan du bara lära dig av det. Dessa tankar dömer dig bara och kan förgöra dig.
Hur kan man bli av med mental övervikt?
För att undvika giftiga tankar får vi inte låta tankar dominera oss. Det är alltså nödvändigt att lära sig att kontrollera dem. För detta kan du följa dessa tips:

Vila sinnet: meditation är ett utmärkt sätt att attrahera positiva tankar. Andra artistiska utövanden, såsom måleri, kan hjälpa dig att släppa på spänningar och ersätta skräptankar med mer produktiva varianter. Att läsa, gå på bio eller ta en kurs kan också hjälpa dig att vila mentalt.
Eliminera sociala gifter: identifiera sociala relationer som kan skada dig. Om du till exempel omger dig med personer som skvallrar och kritiserar, kommer du börja göra samma sak. Leta efter en mer berikande miljö som förmedlar styrka, energi och positivitet.
Stoppa tanken: om du har en giftig tanke, stoppa den. Hur paradoxalt det än må verka så ska du koncentrera dig på dessa negativa idéer. Efter några minuter av att ha tänkt på dem ska du kapa dem helt och hållet. Rensa bort dem ur sinnet.
Om vi har negativa tankar då och då så visar vi dem inte fysiskt. Men om de alltid är närvarande kan de börja påverka våra förmågor att göra saker, såväl som vår livskvalitet.

Personer som är mentalt överviktiga kan försöka röra sig bort från sin egen verklighet och täcka den inre tomhet som påverkar andras inre välmående. Det finns personer som måste lasta av sina oproduktiva tankar och frigöra sig själva från de obehagliga tankar de producerar. Låt dem inte kontaminera dig.

Om vi tar hand om kvaliteten hos våra tankar kommer vi kunna ta hand om kvaliteten hos vårt liv. Glöm inte det.
https://utforskasinnet.se/mental-overvikt-tankar-konsekvenser/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar