onsdag 25 april 2018

Tror man finner flest personer med psykopatiska egenskaper i den politiska mitten, därför att det är där den politiska makten finns. Dock fler som är dåliga på att kamoflera sitt tillstånd inom extremhögern.


Tror man finner flest personer med psykopatiska egenskaper i den politiska mitten, därför att det är där den politiska makten finns. Dock fler som är dåliga på att kamouflera sitt tillstånd inom extremhögern.
Den som lider av instinkter hat och försöker att bli så elaka mot andra  vem som kan vara den person är sjuk och lider av psykiska sjukdomar . dem är värre än psykopater .



att man endast tror att det är fler högerextrema som är psykopater/sociopater eftersom de är sämre på att dölja det. Skulle inte förvåna mig en sekund om de.. vi undersöker på rätt sätt, och jag är helt öppen för alla tänkbara scenarion och analyser.
I tillägg till den analysen är empati (avsaknad av affektiv empati ett av huvuddragen i psykopati) selektiv av sin natur och inte enbart positiv. Björnmamman som känner sin unge är hotad har ingen empati för den som hotar ungen, men empati för ungen. Feminister som ser kvinnor som offer för patriarkala strukturer med förtryckande män överallt känner empati för de man betraktar som offer (kvinnor), men inte för de man ser som förövare (pojkar/män). Nazisten i sin ideologi ser den vita rasen som utsatt/offer för en judisk komplott; medkänslan där är riktad till ickejudiska européer - men knappast till judar.

Men visst lockas psykopater till våldsorganisationer som NMR, men framgångsrika psykopater finner vi inom politiskt etablissemang (knappast nån majoritet som har den personlighetsstörningen bland våra 349 ägghuvuden, men de är vanligare än i befolkningen i stort).
Psykopater drivs av vinning. Vad vinner de mest utav? Att följa massan och försöka appeala till majoriteten och låtsas besitta de åsikter andra människor har. Således brukar psykopater ofta framstå som förstående och emotionella individer, eftersom de vill framstå som det.

Extrempolitiker åt höger hållet skulle jag klassa som individer som gör en risk för sig själv för att gå ut med sina åsikter. Psykopater hade antagligen inte ens brytt sig om sitt samhälle eller vad andra människor gör så länge det inte drabbar dem själva, utan de bryr sig bara om sin egna vinning. Således oavsett vilken åsikt de haft, hade de nog inte velat gå ut med sina åsikter om det eftersom det skulle innebära att det finns en risk för dem.

Med det sagt så lär psykopater snarare mer dras åt det vänstra hållet. Detta för att vänsteridéer har blivit etablerade och accepteras av den stora massan. Inte minst om man kombinerar detta med faktum att vänstervridna har en tendens att gå mer på sin egendefinierade empati, vilket psykopater älskar att manipulera. Lättmanipulerade individer dras psykopater till och högern är nog fel ställe för dem att bedriva sin verksamhet på då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar