måndag 30 april 2018

Jag håller med gud är rasist också gud är fascist varför det finns inte en kvinnliga profeten? varför , kärleken ska förbjuds,





Jag håller med gud är rasist också gud är fascist varför det finns inte en kvinnliga profeten? varför , kärleken ska förbjuds,
Gud är kvinnors fiende  gud är en psykopat och en skrock fantasi skaffande det finns inte gud , har du en bra samvete då du har byggt inom dig själv en gud,,,,
   En lärobok i religionskunskap för sjundeklassare citerar i introduktionskapitlet om kristendom punklåten ”Häng Gud”. Den här texten anklagar Gud för att vara rasist och fascist. Boken hävdar också att Jesus umgicks med horor och landsförrädare.



Jacob Harman från Syrianska-Arameiska ungdomsförbundet kommenterar med all rätt boken i kraftfulla ordalag:

– Den här typen av jämförelser mellan den här låttexten bredvid en karikatyrbild av Jesus Kristus hade inte skett med andra världsreligioner. Man hade inte tryckt en sådan bok, och skolorna hade inte köpt in den. Och jag kan garantera – hade de haft en sådan bok i skolan hade den dragits in omedelbart.

Jerry Norrbom, rektor för Oxbacksskolan i Södertälje, säger sig instämma i kritiken mot den här boken, men hans kommentar till skandalen är tämligen undanglidande och harmlös – för att inte säga feg:

– Jag håller med om att den delen av texten kanske inte är på rätt plats, om vi säger så. Och jag vet att lärarna brukar undvika den här boken.

En redaktör för bokförlaget Natur & Kultur är ungefär lika flummig i sin attityd:

– Religionsämnet handlar ju om dialog och att mötas. Och möter man då synpunkter på att ”dt är kränker oss faktiskt”, då blir samtalet fel. Då är det värt att lyssna på den här typen av synpunkter.

Trots den svidande kritiken dras läroboken inte in. Den fortsätter att säljas tills den tar slut i lagret. Först då trycks en ny version av boken. Till dess fortsätter skolorna att använda boken.

I vårt land förefaller det uppenbarligen vara ganska okej även för ett väletablerat bokförlag att ljuga om kristendom och Jesus. Men när vågar samma bokförlag tala klarspråk om kristendomens vidriga motpol – islam? Troligen aldrig.

Inslaget här ovan sändes i SVT Stockholm den 23 april:

https://www.svtplay.se/
…/svt-nyheter-stockholm-23-apr-21-46…

Ping Jan Malmsten, Hans G Eriksson, Gunilla Gomér, Ingrid Almgren, Anders Bylander, Sven Hultgren, Annika Karpfors, Heberlein Ann, Kjell Samuelson, Ulf Christiansson, Björn Breitfeld, Bitte Assarmo.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar