måndag 22 januari 2024

Sharifa Mohammadi fortsatte arrestering och obeslutsamhet i Sanandaj

 


Sharifa Mohammadi fortsatte arrestering och obeslutsamhet i Sanandaj


Sharife Mohammadi, en arbetaraktivist, sitter, trots mer än 40 dagar sedan hennes arrestering, fortfarande i fängelse utan något beslut om hennes status.


Enligt Campaign for the Defense of Political and Civil Prisoners är tillståndet för Sharife Mohammadi, en arbetaraktivist, som har suttit i fängelse i mer än 40 dagar, oroande. Under den här tiden har hon, förutom några mycket korta samtal med sin 12-årige son, inte fått träffa eller kontakta sin familj.


Den 30 december 2023 överfördes denna arbetsaktivist från Lakan fängelse i Rasht till Sanandaj Central med målet att utöva mer psykologisk press på henne, och hon är fortfarande i detta fängelse i ett ospecificerat tillstånd.


Sharife Mohammadi greps i Rasht den 4 december 2023. Hon överfördes plötsligt till Sanandaj-fängelset den 30 december 2023.


När denna rapport skrevs finns det ingen information om anklagelserna mot denna arbetaraktivist.


Enligt rapporter har Sharife Mohammadi torterats och pressats under förhören. Hon har blivit hotad av informationsministeriets förhörsledare att om hon inte erkänner falska anklagelser kommer ett mål att väckas mot henne och hennes familj

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar