måndag 22 januari 2024

Den anti mänskliga domstolen i Sanandaj revolutionens kriminella gäng; dömdes Bayan Farajullahi till fängels

 


Den anti mänskliga domstolen i Sanandaj revolutionens kriminella gäng; dömdes Bayan  Farajullahi till fängels

Bayan Farajollahi, en kurdisk civilaktivist, dömdes till ett års fängelse av Sanandaj revolutionära kriminella  domstol för att ha uttryckt sympati med de döda demonstranternas familjer och propaganderat mot regeringen.


Enligt kampanjen för försvar av politiska och civila fångar dömdes Bayan Farajullahi, en kurdisk civilaktivist från Sanandaj, till ett års fängelse av den första avdelningen av Sanandaj revolutionära domstol på anklagelser om att ha "uttryckt sympati för familjerna till döda demonstranter" och "propaganda mot regeringen".


Fru Farajollahi presenterade sitt försvar i mitten av december, när hon var närvarande vid den nämnda filialen, på anklagelsen om "propaganda mot regimen" med exempel på sympati för revolutionärernas familjer.


Denna kurdiske civilaktivist greps måndagskvällen den 26 juli efter att säkerhetsstyrkor hade gjort en razzia i hans hem och utan att presentera ett domstolsbeslut.


Under sin internering nekades fru Farajollahi grundläggande rättigheter, inklusive rätten att besöka sin familj personligen, och hennes allmänna fysiska och psykiska tillstånd rapporterades också vara ogynnsamt. Han utsattes för påtryckningar och tortyr under förhör.


Efter sex veckors internering släpptes han tillfälligt från centralfängelset i Sanandaj efter att ha utlämnat två miljarder tomans borgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar