lördag 7 oktober 2023

Narges Mohammadi vann Nobels fredspris för sin kamp mot kvinnoförtryck

 


Narges Mohammadi vann Nobels fredspris för sin kamp mot kvinnoförtryck


Nobelprisets användarkonto på X sociala nätverk (tidigare Twitter) meddelade att människorättsaktivisten Narges Mohammadi vann Nobels fredspris.

Detta konto skrev i de senaste nyheterna: Norska Nobelkommittén har beslutat att tilldela Nobels fredspris 2023 till Narges Mohammadi för att ha kämpat mot kvinnoförtryck i Iran och kämpat för främjande av mänskliga rättigheter och frihet för alla.


När jag hörde de goda nyheterna om Nobels fredspris till fru #Narges_Mohammadi, slog det mig: uthållighet kommer att löna sig, uthållighet och uthållighet och mod kommer att löna sig, hoppet är inte förgäves, att uthärda svårigheter på vägen till frihet är värt det, världen är rösten av våra rop kommer att höra

Kära Narges, du har bevisat genom åren att du förtjänar Nobelpriset och mer, men detta pris är inte den enda belöningen för dina individuella ansträngningar och ansträngningar, utan en symbol för frihetens seger över tyranni, jämlikhetens och rättvisans seger över diskriminering och orättvisa, kvinnors seger.Det är emot kvinnohat. Denna utmärkelse tillhör och är skyldig rörelsen för kvinnors frihet, rättstviströrelsen, till arbetarna, studenterna, lärarna, pensionärerna, kurderna och balucherna och andra, och med ett ord till alla frihetsälskande människor i Iran och till den historieskapande rörelsen #Zen_Zandagi_Azadi. Precis som din framgång kommer att ge hopp och uppmuntran till alla frihetsälskande, rättviseälskande och antidiskrimineringsrörelser.

Kära Narges, grattis till Nobels fredspris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar