lördag 5 augusti 2023

Folkmord mot yazidier i Irak 2014.08.03 barzani lurade yazidier och tog vapen från yazidier,

 


muslimerna bli arga när någon bränner koranen, men dem muslimerna bli inte arga under namn koran dödade och våldtog tusentals flickor 

Folkmord mot yazidier i Irak 2014.08.03 barzani lurade yazidier och tog vapen från yazidier, när barzani lovade att ge yazidier moderna vapen för att försvara sig mot IS-terrorister, den islamiska brutala terrorgruppen. #Barzani_är_en_förrädare. barzani bedrog yazidier och gav aldrig vapen till yazidier, för att försvara sig mot IS-terrorister.

Barzani gjorde avtal med isis terrorist att dem kunna gå genpom erbil till Qandil där dem kunna hjälpa turkiet mot kurdiska rörelse 


Barzani är anti-kurd

Men det var inte sant att barzani samarbetade med IS och gav aldrig vapen till yazidier.


När isis attackerade yazidier, då hade yazidier inget vapen att försvara sig, barzanis styrkor sprang iväg och försvarade aldrig yazidier. Barzani-styrkorna sprang till Erbil och lämnade yazidier till IS-terrorister.


Sedan våldtog ISIS-terrorister den islamiska brutala terrorgruppen flickor och dödade äldre och unga män. ISIS-terrorister tog med sig mer än 55 000 tusen flickor i åldrarna 11 till 30 år.


sedan ISIS-terrorister sålt yazidiska flickor som slaveri.


Islamiska terrorister sålde yazidiska flickor som sexslavar.


https://www.thepamphlet.in/english/the-kerala-story-shouldnt-be-allowed-to-turn-into-the-yazidi-story/


https://us.dk/media/9945/coi_notat_yazidierne_irak_december_2019.pdf


HISTORISK FÖRSTA DOM I TYSKLAND FÖR FOLKMORD PÅ YAZIDER.


https://www.amnesty.se/aktuellt/historisk-forsta-dom-i-tyskland-folkmord-pa-yazidier/


En domstol i Frankfurt har dömt en irakisk man till livstids fängelse för folkmord och brott mot mänskligheten i världens första brottmål som involverade folkmordet på yazidier. Mannen var medlem i den väpnade gruppen "Islamiska staten" (IS), och det är första gången en medlem i IS döms för folkmord.


Publicerad: 1 december 2021


Den 3 augusti 2014 inledde IS en storskalig attack mot regionen Sinjar i norra Irak och genomförde stora massakrer på civilbefolkningen i regionen. Det handlar om massmord, sexuellt våld, tortyr och slaveri. Mer än 5 000 människor dödades och mer än 400 000 människor fördrevs från sina hem. Än i dag är mer än 2 800 yazidiska kvinnor och barn antingen fortfarande fångar av IS eller har försvunnit.


Mannen dömdes för folkmord för att ha köpt en yazidisk kvinna och hennes femåriga dotter som slavar 2015. Rätten fann att mannen, som medlem i IS, hade för avsikt att utplåna den yazidiska religiösa minoriteten genom att köpa två yazidiska kvinnor och hålla dem som slavar. Mannen straffade den femåriga flickan genom att kedja fast henne vid ett fönster där hon inte kunde få skydd från solen. Han lät henne dö inför sin mamma som inte kunde förhindra det. Han dömdes alltså för folkmord, brott mot mänskligheten och krigsförbrytelser.


— Dagens historiska dom bekräftar för första gången i en domstol att det som IS utsatte den yazidiska minoriteten i norra Irak för utgör folkmordsbrottet. De överlevande som vittnade förstärkte med sina fasansfulla berättelser hur systematiskt IS arbetade för att utplåna yazidierna i Irak, säger Meike Olszak på Amnesty International i Tyskland.

DEN YAZIDISKA MINORITETEN I NORRA IRAK ÄR UTSATT FÖR BROTTET FOLKMORD.

– Det har nu gått sju år sedan folkmordet. Det var hög tid att gå vidare i kampen mot straffrihet för brott mot yazidierna och för rättvisa för offren. Men domen måste ses som en början: ytterligare juridiska processer behövs för att få fram sanningen om de allvarliga brott yazidierna har utsatts för, säger Pari Ibrahim, en av de yazidiska överlevande.

Rättegången var anmärkningsvärd på flera sätt. Det var bland annat den första rättegången baserad på principen om universell jurisdiktion. Det innebär att grova brott mot internationell rätt kan prövas var som helst i världen, oavsett var brottet begicks och förövarnas och offrens nationalitet. I det här fallet rörde det sig om en gärningsman som inte var tysk medborgare och som utlämnats till Tyskland på grundval av en internationell arresteringsorder.

— Processen som ägde rum i Frankfurt är ett viktigt steg. Men det behövs fler prövningar, särskilt när det gäller könsbaserat våld som massvåldtäkt, tvångsäktenskap och andra typer av sexuellt våld, säger Alexander Schwarz, Amnesty International i Tyskland.

Yazidi folkmord

https://www.opendemocracy.net/en/north-africa-west-asia/international-community-neglects-to-act-on-yazidi-genocide/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar