torsdag 1 september 2022

rösta på kristdemokraterna den 2022.09.11 Sverige behöver en kristdemokratiska regeringen

 




rösta på kristdemokraterna  den 2022.09.11  Sverige behöver en kristdemokratiska regeringen 

Vårdköerna är rekordlånga. 185 000 patienter har nu väntat olagligt länge på vård. Vi kan inte ha det såhär.
Vården är väljarnas viktigaste fråga. Men ändå pratar man så lite om den i valrörelsen. Förutom Kristdemokraterna förstås.
Vi ser nämligen att vårdsystemet behöver reformeras i grunden. Att ösa mer och mer pengar på vården som
Socialdemokraterna alltid gör har inte hjälpt på flera decennier — vi måste ha konkreta lösningar.
När vi hade socialministerposten under Alliansregeringen kapade vi vårdköerna på hälften. Men vi tog också med oss en viktig lärdom. Man kan bara förbättra vården till en viss gräns inom rådande system. Systemet med 21 olika regioner brister såpass mycket att vi måste göra om systemet helt för att göra vården bra igen.
Därför vill KD slopa de 21 regionerna och övergå till ett nationellt ansvar. Då kan vi göra det mesta av vårdkapaciteten vi har i hela landet, samordna och effektivisera vården, och ge dig en jämlik vård var du än bor.
Om du lägger din röst på KD i år så lägger du din röst på Sveriges sjukvårdsparti. Vi står upp för att statens stöd ska vara som störst när du är som svagast. Därför är vården alltid en av våra viktigaste frågor.
Elen är för dyr nu och det ser inte ut att bli bättre. Sverige har hamnat i det orimliga – att elräkningen riskerar vara större än inkomsten – oavsett om du arbetar eller är pensionär. Så kan vi inte ha det.

❌ Det här är politikens fel. Det här är resultatet av att S har stängt ner sex stycken kärnkraftsreaktorer.

❌ Ekonomin, vare sig hushållen eller industrin, kan inte stå och falla med vindkraftverkens väderberoende. Det är varken nationellt säkert, kostnadseffektivt eller klimatsmart.

✅ Vi kommer ge uppdraget att bygga nygammal kärnkraft vid Barsebäck. Infrastrukturen finns redan på plats där. Detta är det rimligaste vi kan göra för svensk energiförsörjning.

✅ Med kristdemokraternas politik får vi ny kärnkraft på Barsebäck! 
Visa mindre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar