onsdag 16 februari 2022

Irans organiserade opposition PMOI (MEK) som avslöjade mördarregimens hemliga kärnprogram 2002, har blivit allt populärare bland Irans folk inne i Iran.

 


Irans organiserade opposition PMOI (MEK) som avslöjade mördarregimens hemliga kärnprogram 2002, har blivit allt populärare bland Irans folk inne i Iran.

Under de senaste veckorna har iranska Folkets Mujahedins (MEK/ PMOI) underjordiska gren haft ökade aktiviteter mot den fascistiska regimen i olika städer runtom Iran.
Den 27:e januari 2022 hackades 14 statliga tv-kanaler och 13 statliga radio-kanaler av MEK:s underjordiska gren i Iran. Sändningar från regimens statliga TV avbröts med bilder på oppositionsledare och med en bandspelare som inspelade slagord i stil med ”Ned med Khamenei”, ”åt helvete med Khomeini” samt ”länge leve Rajavi”.
Oppositionens underjordiska grens hårda slag mot säkerhetssystemet i diktaturregimens media har orsakat att populariteten för Oppositionen PMOI (MEK) har ökat i Iran.
Samma dag som masshackningen mot regimens statliga media genomfördes publicerade den oberoende persiska nyhets-kanalen
Iran International (https://www.iranintl.com) nyheten och hacknings-filmen på sin hemsida och på Instagram.
På Iran Internationals publikationer framgår att ovannämnda reportage hade ca 2 845 000 visningar och ca. 288 000 likes. Faktabilderna som visar siffrorna syns på inläggets bild.
Det är viktigt att notera nästan majoriteten av internetanvändare i Iran har tillgång till Instagram och har ett konto på appen. Instagram är den mest populära appen i Iran.
Under de senaste decennierna har Irans underrättelsetjänst och regimens infiltrerade lobbyer i väst lyckats smutskasta oppositionen PMOI (MEK) och via många olika propagandataktiker som spridit att PMOI (MEK) är en folkhatande grupp och inte har något folkligt stöd.
Tidigare nämnda siffror som visar antal tittare och stöd till nyhetsfilmen från Iran International kanalen i Instagram, ger en annan bild till oss.
De visar att ca 10% av de ca. 2 845 000 tittare har visat sitt
stöd och sin sympati till oppositionens arbete mot regimen.
I fredags och lördags den 10:e och 11:e februari 2022, samtidigt som det gått 43:e år sedan revolutionen 1979, genomfördes nya angrepp mot regimen via PMOI:s (MEK) underjordiska gren i flera olika städer i Iran.
De lyckades hacka högtalare i Bazar, Bank och flera torg då man spelat in slagord mot regimens högsta ledare, till stöd för Irans Folkets Mujahedin (MEK/ PMOI) och oppositionens ledare Maryam och Massoud Rajavi.
En film som publicerades samma dag av Iran International kanalen på Instagram visar att under de två senaste dagarna har de haft ca. 1 570 000 tittare, varav ungefär 180 000 av de tittarna har likat den.
De nya siffrorna visar att ca. 11,5% av tittarna som har likats har på något sätt sympatiserat och visat sitt stöd för oppositionens aktioner mot regimen inne i Iran.
De två olika visningsantal och antal personer som har likat reportagen är den bästa opinionsundersökningen från en oberöende media för en förbjuden opposition som deras medlemmar och sympatisörer kan lätt bli avrättade av regimen i Iran.
Trots att oppositionens nya fas bara startat, har de redan fått mycket stöd och popularitet bland iranier i Iran.
Folkets vrede i Iran är på toppen nu och tiden rinner ut med högsta fart för diktaturregimen som har tappat folkets stöd.
Den 17:e januari 2022 deltog Fredrik Reinfeldt på en konferens i högkvarteret av National Council of Resistance of Iran (NCRI) i Paris. Där visade han sitt stöd för iranska oppositionen.
Att Fredrik Reinfeldt fick träffa Iranska oppositions ledare Maryam Rajavi i Paris kan sägas vara en bra början för att Sverige tar avstånd från regimen i Iran och att de står på iranska folkets sida.
Det är dags att Sveriges regering samt alla riksdagspartier öppnar för dialog med iranska oppositionen.
Fakta:
Iranska Folkets Mujahedin som är känd för People's Mujahedin of Iran (PMOI) eller Mujahedi-e Khaliq (MEK) bildades 1965 av intellektuella och utbildade muslimer som presenterade en ny uppfattning av religionen Islam.
Enligt deras uppfattningar och tolkningar består Koranen ut av två delar. De påstår att en del av verserna tillhör sin tid och det går inte att tillämpa de med mänskliga rättigheter samt FN:s konventioner. Men resterande verser som har direkta kopplingar med regionens tro gäller nu och alltid.
De påstår att de är emot de omänskliga och barbariska Sharialagarna, avrättningar och Hijab-tvång samt tror på friklädsel och livsstill enligt mäns- och kvinnos vilja.
PMOI som har kämpat för Ayatollornas störtning sedan 1980 påstår att de vill bilda ett sekulärt samhälle baserade på en Parlamentarisk demokratisk Republikan.
Sedan 1980 har iransk regimen avrättat tiotusentals medlemmar och sympatisörer till iransk opposition i Iran.
Enligt oppositionens ledning har deras underjordiska gren (Kanon haye Shoreshi) inne i Iran haft en stor utveckling och deras aktiviteter har utvidgas på ett extremt sätt sedan november 2019.
Under november 2019 har diktaturregimen massakrerat mer än 1500 obeväpnade demonstrationer i olika städer i Iran.
Sedan augusti 2021 har en rättegång pågått i samband med massaker av 33 700 politiska fångar i Iran som högsta majoriteten var PMOI:s medlemmar och sympatisörer, under sommaren 1988, i Stockholms domstol.
PMOI (MEK) har haft hundratals gigantiska demonstrationer runt om världen och bl.a i Sverige.
Människorättsaktivist och frilansjournalist
Fathi Mojtaba

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar