tisdag 31 mars 2020

Vi har som ni alla vet ett stort problem (bland många) i Sverige idag


Vi har som ni alla vet ett stort problem (bland många) i Sverige idag. Ett av dessa är att många inte vågar eller känner sig bekväma med att diskutera samhällsproblem på ett seriöst sätt, då man riskerar att bli uthängd, mer eller mindre offentligt, som rasist, vilket kan få mycket ogynnsamma konsekvenser i olika sammanhang. Detta medför i praktiken en begränsning i yttrandefriheten. 


Jag ser konsekvenserna av det själv när jag lägger ut kommentarer och inlägg på min egen tidslinje. Ibland är det väldigt få av mina vänner som lajkar eller kommenterar, trots att jag vet att dom delar min uppfattning/analys. Jag tror dom inte vågar.
Var går gränsen för rasism? Vad är en rasistisk uppfattning?
Jag vill be er om en tjänst. En av mina fb-vänner antydde för ca en månad sedan öppet på sin fb-sida (hon har ca 350 vänner varav jag var den enda som ifrågasatte hennes inlägg) att jag har gjort mer eller mindre rasistiska kommentarer till hennes inlägg på fb, och har hotat att ta bort mig. Vad jag vill be er om är att ni ska läsa igenom nedanstående kommentarer jag har gjort på hennes inlägg. Om ni tycker det finns rasism i dom, klicka på Arga gubben. Annars klicka på tummen upp. Kommentera gärna!
Ingen har mig veterligen antytt att att jag skulle ha någon form av rasistiska åsikter någonsin förut, så detta blev ganska chockartat för mig. Jag diskuterar, analyserar och ifrågasätter sakfrågor, företeelser och politiskt korrekta ”sanningar”, och baserar mig på tillgänglig fakta från så säkra källor som möjligt, och jag är politiskt obunden på riksnivå. Att peka ut någon som rasist utan anledning är en kränkande handling som tyvärr blivit väldigt vanligt bland dom som anser sig representera den enda och rätta sanningen, vilket gör många rädda för att uttrycka sina åsikter. Man måste ju kunna diskutera dom problem som vi har och det som händer i världen utifrån den fakta som finns, utan att bli censurerad och brunsmetad!
Nedanstående kommentarer från mig hör till ett inlägg där en vänsterpartist officiellt uttalar sig om att alla afghanska ensamkommande män (ca 9000st) borde få permanent uppehållstillstånd i Sverige:
”Samtidigt avslås asylansökan för det relativt stora antal människor från kristna och andra religiösa minoriteter som förföljs, trakasseras och mördas i Mellanöstern, då det inte anses att dom har skyddsskäl. Män från Afghanistan, som oftast kommer (inte flyr) från Iran har inte heller skyddsskäl.
Mina högst berättigade frågor är:
-Prioriteras muslimer framför andra religioner i Sverige? Isf varför?
-Varför uppmärksammar inte det neutrala Public service och övrig massmedia att det förekommer en mer eller mindre systematisk förföljelse av religiösa minoriteter i Mellanöstern? Min slutsats är att det inte är politiskt korrekt att antyda att muslimer kan vara förtryckare eller rasister. Hederkulturer existerar ju inte heller enl dom mest politiskt korrekta.
-Varför utvisas väl anpassade och integrerade fd flyktingar med arbete eller egna företag pga administrativa misstag? Är det för att man har upptäckt att dom inte röstar rätt (rött)? Isf används ju flyktingarna som röstboskap.”
Följande kommentarer är mina (andras är utelämnade) och hör till en ledare från ETC den 3 mars: -Det finns bara en lösning – öppna gränserna! (efter att Turkiet skickat lägerflyktingar mot gränsen)
-”Under förutsättning att ENDAST FLYKTINGAR MED SKYDDSBEHOV som släpps in, inte afghanska män från Iran, islamister, gängkriminella m fl lycksökare. Dom har vi beviserligen mer än nog av. Grovsortering bör ske vid gränsen mot Turkiet. Dom som kvalificerar sig ska sedan i första hand fördelas mellan dom EU-länder som har tagit emot minst flyktingar tidigare.” -”Flyktingarna ifråga kommer inte direkt från kriget i Syrien. Dom ca 30 000 det handlar om här är enl flera källor afghaner från Iran och människor från andra platser i Mellanöstern och Nordafrika, och som befunnit sig i läger i Turkiet en längre tid, utanför krigszonen och enl avtal med EU. Är det några människor vi ska hjälpa till EU är det alla dom som befinner sig i krigszonen med fara för sina liv. Om man nu släpper in dessa 30000 blockerar man resurser och möjligheter att hjälpa dom som VERKLIGEN behöver det. Inte lycksökare. Det måste finnas en prioriteringsordning. Uppgiften att (grov-) gallra bland människorna har UNHCR (kvotflyktingar) och asylmyndigheterna i EU´s medlemsländer, vilket dom redan nu har betalt för att göra. Skillnaden är att dom ska göra det på plats vid EU´s gränser. Dom som inte gallras bort ska få fortsätta till EU på ett anständigt vis.”
-”Bilderna är hemska. Jag har sett dom och andra tidigare. Jag försvarar inte på något sätt detta beteende. Grekland har dock rätt att försvara sin gräns. På dom grekiska öarna Lesvos och Mykonos förkommer det kravaller, stenkastning mm. Det finns åtminstone en upplagd privat mobilfilm som visar "flyktingar" som kastar sten och brinnande föremål mot gränsvakterna. Det dom ropar under tiden är bl a "bränn ner dom, bränn ihjäl dom! Aluh Akhbar (gud är stor). (Översatt av en arabisktalande). Jag kan förstå grekernas dilemma. Hur ska dom göra sin uppgift och skydda sin gräns? Hur skulle vi i Sverige gjort? Hur skulle JAG ha gjort? Jag vet inte men det beror nog på hur rädd jag varit. Hur skulle du gjort själv?"
-”Det är ett stort antal som inte är stackars och som inte är på flykt. Det har alltid funnits och kommer alltid att finnas människor som vill/borde ha det bättre, men vi kan inte låta alla dessa 2-3 miljarder i Asien och Afrika komma till Europa och Sverige. Inte ens en bråkdel. Det går ju inte i något avseende alls.”
Tackar på förhand! K-G
Inte rasistiskt. Däremot kanske sättet att uttrycka sig på, ställa frågor som kan tyda på ett lite förenklat synsätt och att det är oklart om vilket material du bygger frågan på? Det är ett känsligt ämne, och många stories som valsar runt i medierna får alla invandrarverkets beslut att verka absurda och oprofessionella. Kanske du behöver grunda dig på mer vetenskapliga studier och statistik istället för att säga "muslimer och kristna" som får folk att se rött/grönt beroende på politisk tillhörighet?
Begreppen rasism och populism ligger i betraktarens värld. Att bara anklaga någon med deßa ord blir därför verkningslöst. Bättre då att samtala om de aktuella händelser som ligger bakom anklagelsen.
Socialisternas obligatoriska försvar är alltid att skrika rasist, fascist och nazist så fort saker och ting inte följer deras agenda. Vad vinsten är för dem verkar de inte ens själva veta. Jag ser inget konstigt i att du ventilerar din egen åsikt om invandringen. Dessutom är det bara 2,3% - 2,6% som har flyktingstatus av alla som vill till Europa.
-
 Vi är nog ganska många som håller med dig! Och jag vågar erkänna
Jag instämmer med dig i det du skriver och har flera gånger upplevt att jag inte är politiskt korrekt när jag vill diskutera och ifrågasätta flyktingpolitiken. Jag är varken rasist eller nåt med -ism. Anser det bättre att ta hit de som verkligen behöver dvs kvinnor och barn som kvotflyktingar. De som finns i ex Grekland är inte flyktingar i eg mening snarare folk som vill invandra för att söka ett bättre liv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar