tisdag 24 mars 2020

Det kom ett nytt virus som kallas hantavirus CDC den kommer Överfört från möss

 upp CDC hantavirus
ned  COVID2019

Det kom en ny virus som kallas hantavirus CDC den kommer Överfört från möss
Hantavirus är en familj av virus som främst sprids av gnagare och kan orsaka olika sjukdomssyndrom hos människor över hela världen.



 Infektion med alla hantavirus kan producera hantavirus sjukdom hos människor. Hantavirus i Amerika kallas hantavirus "New World" och kan orsaka hantavirus lungsyndrom (HPS). Andra hantavirus, kända som "Old World" hantavirus, finns mest i Europa och Asien och kan orsaka hemorragisk feber med njurens syndrom (HFRS).


Varje hantavirus-serotyp har en specifik gnagare som är värd för gnagare och sprids till människor via aerosoliserat virus som kastas i urin, avföring och saliv, och mindre ofta genom en bit från en infekterad värd. Det viktigaste hantaviruset i USA som kan orsaka HPS är Sin Nombre-viruset, som sprids av hjortmusen.
Gnagare i USA som bär Hantavirus
Rapporterade fall av Hantavirus sjukdom
utbrott
Hantavirus lungsyndrom (HPS)
Hemorragisk feber med njursyndrom (HFRS)
Resurser
Information för vårdarbetare
Läkare granskar pappersarbete


Nya interaktiva statliga kartor, tabeller och diagram
Vad bör vara känt om hantavirusfallet i Kina mitt i COVID-19-pandemin?
Möskontrollteam arbetar i Ganzi, sydvästra Kinas Sichuan-provinsen för att undersöka gnagarnas befolkning och testa om de bär pestbakterier i september 2019. Foto: VCG



Ett hantavirusfall som rapporterades i Kina mitt i coronaviruspandemin har väckt intresse online.

En migrerande arbetare från Lincang, en stad i sydvästra Kinas Yunnan-provins, dog plötsligt på måndag när han passerade genom Ningshan, nordvästra Kinas Shaanxi-provins, på resan tillbaka till arbetet. Arbetaren testade positivt för hantavirus och negativt för COVID-19.

Inga hantavirusfall rapporterades tidigare och en utredning har inletts för att hantera ärendet, enligt Xinhua News Agency, med hänvisning till en cirkulär som släpptes på tisdag av den lokala hälsokommissionen i Lincang.

Staden har snabbt börjat övervaka och screena för sjukdomen och en epidemiologisk undersökning genomförs. Ett specialteam har skickats till Ningshan län för svar, enligt cirkuläret av den lokala hälsokommissionen.

I en tidigare cirkulär av Ningshan län sades att den vandrande arbetaren vars efternamn identifierades som Tian, ​​en personal med ett vattenlevande livsmedelsföretag i östra Kinas Shandongprovins, kände sig otydlig när han passerade genom länet och dog efter att alla räddningsinsatser misslyckades klockan 7 på måndag.

Prover av ytterligare två personer med feber och andra personer som åtföljde Tian lämnades in för test.

Patienter infekterade med hantavirus kommer att visa symtom inklusive feber, blödningar och njurskador, säger kinesiska medier rapporter och citerar smittsamma sjukdomar experter med det kinesiska Center for Disease Control and Prevention.

Inkubationsperioden för hantavirus är vanligtvis sju dagar till två veckor, med sällsynta fall som visar symptom så korta som fyra dagar eller så länge som två månader. Tidiga symtom inkluderar utmattning, kräkningar och rödaktiga kinder.

Människor kan drabbas av hantavirus från infekterade gnagare, antingen från landsbygden eller från en hemmiljö som gnagare av sällskapsdjur. Människor kan också drabbas av det från aerosoler från en gnagares avföring eller urin eller via kontakt med ögon, näsa eller mun. Människor kan också smittas av en bit av infekterade gnagare.

Det har hittills inte rapporterats någon direkt-till-person-transaktion, enligt medierapporter.

I Kina har vacciner mot hantavirus funnits på marknaden i nästan 20 år, och att ta vacciner ses som det mest effektiva sättet att förhindra hantavirusinfektion. Immunologiska studier har visat en skyddsgrad på 92 procent sex år efter grundläggande immunologi, vilket tyder på att de flesta inte behöver ett andra vaccinskott för hantavirus, säger media rapporter.

Kina har uppmanat vaccinprogram för hantavirus i högriskregioner och -grupper sedan 2008.





RELATERADE ARTIKLAR:
Virus kastar skugga över Yiwu
Indiens fattiga under viruslåsning, rädsla för framtiden

Kinas hjälp med coronavirus till Kambodja kommer att öka de regionala relationerna
https://www.cdc.gov/hantavirus/index.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar