lördag 29 februari 2020

islamister är en typ av viruset nej vi vill inte ha mer virus



islamister är en typ av viruset nej vi vill inte ha mer virus.
.Allahu Akbar och marsch mot Europa!
Vältränade män beväpnad med politisk islam och invasion av de otrognas land och rikedomar som mål. Moskéer och konstigt nog kyrkor står i vid gavel i Sverige.


Kan man vara så kraftigt handlingsförlamad!

Erdogan släpper våg av flyktingar in i Grekland.

De som hatar Väst, sekularistisk världsbild håller på att invadera den, så enkelt är det! Lamhet och tama lagar fungerar inte särskild preventivt längre!

Därför öppnar Turkiet gränserna till EU. Flyktingarna bara en bricka i ett större spel.

Turkiets öppnande av gränsen mot EU och Grekland är en del av ett större spel. Ett spel där Turkiets dominans i Medelhavet är president Recep Tayyip Erdogans uttalade mål sedan en lång tid tillbaka.

Turkiets president  President Recep Tayyip Erdogan bekräftade på lördagen att landet öppnat gränsen till Europa för migranter, rapporterar AP.

Vi kommer inte stänga portarna för flyktingar. Den europeiska unionen måste hålla sina löften, sade Erdogan i ett tal i Istanbul.



Enligt Erdogan har redan 18 000 migranter tagit sig över gränsen till EU, och det är bara början.

– I slutet av dagen kommer 25 000 flyktingar ha passerat gränsen. Vi gör så här eftersom Europa inte har fullföljt sina löften, sade Erdogan och möttes av applåder.

Den officiella förklaringen är att EU-bidragen, som skall finansiera det turkiska mottagandet, betalas ut i för långsam takt skriver bland annat The Guardian.  Men detta är inte hela förklaringen. Erdogan har tidigare aviserat att han avser att ta ett fastare geo-politiskt grepp om Medelhavsregionen. Turkiet är ett av få stater som öppet deklarerat att de avser sända truppförstärkningar till den hårt pressade regeringen i Libyen. En regering som är i allt väsentligt vänligt sinnad till islamistiska Muslimska brödraskapet men som utmanas av den sekulärt inriktade rebellledaren Haftar som kontrollerar merparten av landet.
En konferens om detta genomfördes nyligen i Paris, “The Turkish intervention in the Mediterranean – Causes, targets and dangers?”
Konferensen varnade för faran för turkiskt ingripande i Medelhavet. Den tidigare turkiska utrikesminister Yasar Yakis menar att Erdogans politik kan förvandla Libyen till ett nytt Syrien. Dr Magnus Norell, som närvarade, pekade på att Erdogans politik har lyckats samla fler terrorister i Libyen och Maghreb (Nordafrika) än någonsin tidigare. Fler än i både  Syrien och Irak. Professor Jean Valere Baldacchino, verksam vid The Geopolitical Research and Analysis Circle i Paris underströk vid konferensen att Turkiet använder migranter för att utpressa och skrämma européer till en eftergiftspolitik i relation till turkiska expansionsplaner
.

Att Erdogan nu släpper på flyktingströmmen igen är en bricka i ett större spel. Ett spel där Erdogan nu tar fler kliv framåt för att kunna dominera inte bara östra Medelhavet utan han kliver in i det som traditionellt är den franska och italienska intressesfären.
Äntligen har M mos öppnat munnen!,,trodde inte det fanns handlingskraftiga politiker längre....
https://ledarsidorna.se
Uppdaterad
Det förekommer information om att många Jihadister (klädda som civila) som är strängt hjärntvättade/utbildade finns bland det nya Syriska flykting vågen som nu försöker ta sig till Europa från Turkiet.
Idag blev det officiellt bekräftat av Erdogan att de har öppnat gränsen för Syriska flyktingar mot Europa. Det jag skrev och delade igår.
Turkiet öppnar gränsen för syriska flyktingar


Flera tusen flyktingar har tagit sig landvägen mot gränsen till Grekland där tumultartade scener utspelade sig i morse. Foto: OZAN KOSE/AFP & Erik Simander/TT

Uppdaterat kl 12.37 Publicerat kl 10.40Turkiets president Erdogan har bekräftat att flyktingar och migranter som vill vidare till EU inte kommer att stoppas. Flera tusen flyktingar har tagit sig landvägen mot gränsen till Grekland där tumultartade scener utspelade sig i morse.
Tusentals personer vid gränsen och Greklands polis möter med tårgas. Enligt den grekiska regeringen ska gränspolisen ha stoppat fyra tusen flyktingar och migranter att illegalt ta sig in i landet och i Europa.
I går sa en högt uppsatt turkisk tjänsteman att Turkiet inte längre kommer att stoppa flyktingar som vill ta sig till Europa, alltså helt i strid med sitt avtal med EU. Idag är det president Erdogan själv som säger detta.
"Vad gjorde vi igår? Vi öppnade portarna" är Erdogans formulering i dag, enligt TV-kanalen Al Jazeera.
Turkiets president säger att cirka 18 000 syrier ska ha tagit ut ur Syrien och att Turkiet inte längre klarar att hantera alla flyktingar. Turkiet är idag det största flyktinglandet i världen med 3,6 miljoner syrier. Med de upptrappade striderna i Idlib området i Syrien och uppemot en miljon människor på flykt där, är trycket stort mot Turkiets gräns.
President Erdogan vet att Europa oroar sig för en ny flyktingsituation lik den 2015 så kanske ska de tusentals människorna vid Greklands gräns ses som ett förhandlingskort. För enligt Al Jazeera har syrier i Istanbul kunnat gå ombord gratis på bussar, som ordnats av turkiska regeringen:
– Detta är ett av de ställen i Istanbul som vi hittat där syrier kan gå ombord gratis eller betala 20 dollar för att bli förda till den turk-grekiska gränsen, säger reportern.
Utvecklingen i kriget Syrien är det som kan komma avgöra hur flykting- och migrantströmmarna utvecklar sig framöver.
– Regeringen följer den här utvecklingen noga. Vi ska inte tillbaka till den situation vi hade 2015.
I en kommentar till Ekot säger migrationsminister Morgan Johansson:
”Vi bedömer att risken för en ny flyktingkris likt 2015 är avsevärt mindre i år.  Situationen i EU och Sverige ser annorlunda ut. Sverige har en annan lagstiftning och det är svårare för människor att ta sig genom Europa idag. Vid många gränsövergångar i Europa finns det nu gränskontroller och även Sverige har sedan 2015 inre gränskontroller. Migrationsverket har sedan 2016 ett utökat beredskapsansvar och regeringen har en nära dialog med Migrationsverket.”https://sverigesradio.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar