lördag 29 februari 2020

Det är bättre så att hela världen först göra ekonomiska sanktioner mot turkiet.





Det är bättre så att hela världen först göra ekonomiska sanktioner mot turkiet.
Sedan befria den syriska folket från den Syriska  psykopatiska regimen

,
Det är bra, men samtidigt varför skyddar inte sitt eget gräns mot dessa ???? ....och varför skickar sådana budskap att locka till Sverige ????? Vad är det för dubbel budskap som Sverige håller på med ??? .....och kritiserar Unger för sin ” främlingsfientlig” och ” nationalistisk” politik ????

Svensk gränspolis redo hjälpa Grekland

Den svenska gränspolisen är beredd att förstärka EU:s gräns- och kustbevakningsbyrå Frontex om Grekland begär hjälp.
En snabbinsatsstyrka kan skickas till landet om migrantströmmarna från Turkiet tilltar.
Telegram från TT / Omni
29 febr. 2020, 19.46
Patrik Engström, chef på nationella gränspolissektionen och Sveriges representant i Frontex styrelse, bedömer det som osannolikt att en ny flyktingvåg liknande den 2015 skulle uppstå.
– Det beror delvis på årstiden. Den här årstiden är det svårt att förflytta sig från västra Balkan upp till norra Europa. Men också, till skillnad från sommaren 2015, så har flera länder återinfört gränskontroller och det har också vi, säger han till TT.
Öppna gränsen mot EU
Under lördagen bekräftade Turkiets president Recep Tayyip Erdogan att landet har öppnat gränsen mot EU. Enligt presidenten befinner sig upp till 18 000 migranter i gränsområdet. Grekisk polis ska hittills ha stoppat 4 000 migranter från att ta sig in i landet.
Grekland kan be Frontex att koppla in en snabbinsatsstyrka på 1 500 gränspoliser om läget vid gränsen förvärras. Sverige är då skyldigt att bistå med personal till styrkan om Frontex väljer att sammankalla den.
– Vi har beredskap att förstärka Frontex insatser, säger Patrik Engström.
Stödjer Grekland
17 svenska gränskontrollexperter är beredda att åka till Grekland. Experterna kan vara specialiserade inom olika områden beroende på vad landet har sökt hjälp med.
– De vanligaste uppgifterna för snabbinsatsstyrkan är att förstärka med olika typer av specialistfunktioner, säger Engström.
Vanligtvis rör det sig om att identifiera nationalitet på personer som har tagit sig över gränsen. Det kan vara förhör med migranter för att utreda deras resväg, eller om de har smugglats.
Inte bett om hjälp än
Svensk gränspolis kan också bistå med att identifiera migranter och registrera deras fingeravtryck i den europeiska asyldatabasen Eurodac.
Än så länge har Grekland inte bett Frontex hjälp.
– Den här situationen kan utvecklas väldigt snabbt åt båda håll, den kan också normaliseras väldigt snabbt. Det är ännu oklart hur omfattande den här migrationsströmmen kan bli, säger Engström
– Men för svensk del, det vill säga den svenska gränsen, kan man inte säga att det här i nuläget kommer ha någon påverkan, fortsätter han men understryker att åtgärder kan bli aktuella i framtiden.

Fakta: Frontex snabbinsatsstyrka
En medlemsstat i EU kan begära akut hjälp från Frontex om stora mängder papperslösa migranter rör sig mot eller passerar unionens yttre gränser.
Myndigheten kan då skicka en snabbinsatsstyrka som består av 1 500 gränspoliser till den berörda regionen.
Efter att landet begärt hjälp har Frontex direktör fem dagar på sig att ta ett beslut i ärendet.
Om Frontex väljer att sammankalla snabbinsatsstyrkan ska medlemsländerna skicka sin andel personal inom fem dagar.
Källa: Frontex

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar