måndag 13 januari 2020

Vid ett-tiden under natten till måndagen inträffade en kraftig explosion


Vid ett-tiden under natten till måndagen inträffade en kraftig explosion på Gyllenstiernsgatan på Östermalm i Stockholm. Enligt vittnen på plats ska det vara stora materiella skador. 


Det ska vara ett stort hål rätt in i en fastighet och massor med glassplitter på trottoaren och gatan. Delar av en balkong ska ha försvunnit och en dörr ska ha flugit till andra sidan gatan och flera fönster på fastigheten mitt emot ör flera fönster utblåsta. Flera bilar ska också ha blivit totalt urblåsta.
Vad som orsakat explosionen är ännu inte klart men räddningstjänsten är på plats och polisen är också på plats med flera patruller.
Polisen har även spärrat av flera kvarter enligt uppgifter. Polisen har även tillkallat bombtekniker och Nationella bombskyddet och väntan på dessa håller polisen nu på att evakuera boende i den drabbade fastigheten och Stockholms stad har öppnat upp Gärdeskolan som ligger i närheten för de evakuerade. Där ska också finnas stöd för dem dom behöver det. Ännu är det oklart om någon kommit till skada vid explosionen men räddningspersonal söker igenom den skadade fastigheten.
Det ska också vara oklart om närliggande fastigheter behöver evakueras. Enligt uppgifter ska explosionen varit så kraftig att den hörts så långt bort som till Hammarby sjöstad, Gärdet, Lidingö och Bagarmossen. En person skriver på sociala medier att det nästan slog lock gör öronen. Om där nu inte är någon som skadats i denna explosion får man nog säga att det är rena rama turen.
Så har det ännu en natt visat hur otryggt och osäkert Sverige numera är. Där är ingen som vet var det händer något nästa gång och ingen kan känna sig till hundra procent säker någonstans.

Terrorn slog till på Östermalm i natt

Terrorn mot Sverige fortsätter med två sprängningar, i Uppsala och i Stockholm.
Den senare på förnäma Östermalm i området Gärdet inte långt från Tv-huset. En svt-reporter finns bland de som evakuerats i flerfamiljshuset.
Nu heter det, med ett mildare uttryck, explosion i stället för sprängning.Trots att sprängningen hördes kilometervis.
I Agenda i går kväll samlades partisekreterarna för de partier som står bakom den impopulära Januariöverenskommelsen som bara 18 procent av svenska folket tycker är bra. Partiledarna själva vägrade ställa upp.
Varför JÖK är så impopulärt har säkert sin grund i att den bildades bara för att regeringen skulle kunna fortsätta med sin misslyckade politik. Och att miljöpartiet i förhållande till sin storlek har fått så stort inflytande på just invandringspolitiken.
Knappt hade lamporna släckts efter intervjun i tv-huset förrän sprängladdningen detonerade i närheten. Men frågor om den ökade otryggheten och de ständiga sprängattentaten behövde de fyra partisekreterarna inte besväras av.
Programledare Anna Hedenmo tycktes anse frågan om varför de fyra partiledarna Löfven, Lövin, Annie Lööf och Nyamko Sabuni inte har setts tillsammans på bild en enda gång sedan de träffade den oheliga Januariöverenskommelsen.
Svaret på den är väl enkelt. Har de minsta skam i kroppen skäms de över att de bröt med sin främsta vallöften och att januariöverenskommelsen är politiskt och ekonomiskt fullkomligt misslyckad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar