lördag 22 december 2018

Turkiet säger öppet att de vill anfalla norra Syrien, där lever de kurder, araber, kristna och muslimer som besegrade IS. Omvärlden måste stoppa detta överfall.




Turkiet säger öppet att de vill anfalla norra Syrien, där lever de kurder, araber, kristna och muslimer som besegrade IS. Omvärlden måste stoppa detta överfall.
- Ingen vapenexport till Turkiet.
- Inga EU-pengar till Turkiet.
- FN bör skicka observatörer som skydd.
Vänsterpartiets uppmaning till det internationella samfundet för Rojava Svenske vänsterpartiets president uppgav att Turkiet vill uppta Rojava och uppmanade det internationella samfundet att ta ställning till det.  ANF ​​STOCKHOLM lördag 22 december 2018, 15:45 Med tanke på den turkiska statens förberedelser för att attackera det jämlikhetssystem i Rojava uppmanade den svenska partispresident Jonas Sjöstedt världen och alla progressiva styrkor att ta ställning till den turkiska statsinriktningen. I ett videobrev på Twitter, påminde den svenska politiken att Turkiet tydligt har uttryckt sin beredvillighet att attackera Norra Syrien där kurder, araber, kristna och muslimer lever tillsammans. "Det är den mest progressiva regionen i Syrien. Ingen annanstans är kvinnor lika kraftfulla som de är där. De stoppade ISIS. De kämpade för att stoppa terroristerna på marken. De kämpade för oss också. Nu vill Turkiet skicka sina tankar och driva folket ur sitt land, precis som det som hänt i Afrin. Turkiet vill ha terror till domänen regionen under regimen av radikala islamister. Detta bör inte tillåtas. Omvärlden måste stå emot detta. " Sjöstedt avslutade sitt budskap genom att kräva uppsägning av vapenförsäljningen till Turkiet, upphävande av EU: s ekonomiska bistånd till Turkiet och åtgärder från omvärlden innan Turkiet börjar aggression.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar