fredag 20 april 2018

Här är nya terrorgruppen som tar över – efter isis terrorist grupp islamiska stat


Här är nya terrorgruppen som tar över – efter isis terrorist grupp islamiska stat
En hel värld har varit besatt av att krossa terrorgruppen IS.
turkiska utrikesminister säger som stödjer kurdiska folket är anti islam
Här är nya terrorgruppen som tar över – efter ISis
En hel värld har varit besatt av att krossa terrorgruppen IS.
det finns starka bevis om att turkiska regimen stödjer islamiska radikala terrorister.
Under tiden har en annan farlig jihadistgrupp vuxit sig allt starkare i Syrien.
Vem är Tahrir al-Sham?
Tahrir al-Sham är en radikala och våldsamma terrorgrupp som stödjas av turkiska regimen. Tahrir al-Sham organisaerade den 2017.04.20 med hjälp av turkiska underrättelsetjänsten (MIT) just nu denna terrorgruppen är vuxit snabbt och på väg bli en ny hot mot omvärlden.



Lägg namnet på minnet: Tahrir al-Sham.
Kampen mot IS i Syrien och Irak har de senaste två åren varit framgångsrik. Irakisk och kurdisk militär, understödd av bland annat amerikanskt stridsflyg, har pressat tillbaka terrorgruppen.
Tahrir al-Shams medlemmar från olika länder tjetjnien, afganistan arab från libyien och andra arabiska länder men flera av Tahrir al-Shams ledare är turk från adana, istanbul och Ankara
Efter blodiga strider har Mosul, Raqqa och kort sagt varje större stad, rensats på IS-terrorister.
det finns många andra terrorgrupper som daraa al furat, jebhat al nusrah, jesh u al islam, syrien fri army och många terrorgrupper till
I dag återstår bara enstaka fickor av motstånd i avlägsna ökenområden, där terrorgruppens kvarvarande ledare gömmer sig.
flera av dem terrorgruppers medlemmar bor i Sverige och en del av dem lyckade så att jobba inom olika myndigheten i Sverige.  dem får jobb i Sverige därför att turkiska regimen stödjer dem terrorister och turkiet har bra diplomatiska relationer med Sverige.
Men hotet från den extrema jihadismen är knappast över.
dem islamiska radikala terrorister säljer droger  i hela världen.
Medan USA med allierade har varit fokuserade på att bekämpa de sista spillrorna av IS och att bomba diktatorn Bashar al-Assads kapacitet för kemvapen har en annan grupp växt sig starkare i Syrien, enligt Wall Street Journal: Tahrir al-Sham.
Ny extremistgrupp på frammarsch i Syrien
Medan västvärlden varit fokuserade på att bekämpa terrorgruppen IS har en annan farlig extremistgrupp växt sig allt starkare i Syrien, rapporterar Wall Street Journal.
Gruppen Tahrir al-Sham har vuxit fram ur Nusrafronten, som är en gren av al-Qaida, och har gjort stora framsteg i Idlib-provinsen där man besegrade IS i mars, skriver tidningen. I Idlib har gruppen nu infört sharialagar och samlar in skattepengar. De senaste veckorna har man även bekämpat den syriska armén i Homs, Hama och Aleppo.
– Området verkar inte vara i fokus för västmakterna. Jihadisterna har en smekmånad där, säger Hassan Hassan, analytiker vid Tahrir Institute for Middle East Policy, till tidningen.
Amerikanska UD: al-Nusra har använt kemiska vapen i Syrien
Det amerikanska utrikesdepartementet har erkänt att den rebellanknutna islamistiska terrorgruppen Jabhat al-Nusra använt sig av kemiska vapen i det syriska inbördeskriget.

Det är det ryska försvarsministeriet som i ett uttalande säger att amerikanska UD erkänner att Hayat Tahrir al-Sham, en del av den så kallade al-Nusrafronten, använt sig av “små som stora vapen, hemgjorda bomber och kemiska vapen”.

– Detta är det första erkännandet från det amerikanska utrikesdepartementet. Inte bara på förekomsten av, utan användandet av kemiska vapen från Jabhat al-Nusra, säger en talesperson för det ryska försvarsministeriet, enligt rysk punik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar