fredag 23 juni 2023

När man läser denna artiklar då Sverige ska tillåta bordeller i Sverige Skatteverket: ”Vi sympatiserar med prostituerade – men skatt ska betalas”

 


När man läser denna artiklar  då Sverige  ska tillåta bordeller i Sverige Skatteverket: ”Vi sympatiserar med prostituerade – men skatt ska betalas” Vi tycker att det är inte fel därför att det är tillåtna i många av  EU länder Danmark, Tyskland, Belgien, Nederländernas, italien och spanien, sex arbetare är ett arbete

Den som tjänar pengar på försäljning av sexuella tjänster ska betala skatt precis som alla andra.
Det konstaterar Skatteverket i en kommuniké på sin hemsida samtidigt som man uttrycker sin sympati för de som kan tänkas befinna sig i en utsatt situation.

Det är i en text med rubriken ”Svar gällande den som har inkomst från försäljning av sexuella tjänster” som myndigheten lämnar beskedet att även den som säljer sexuella tjänster ska betala skatt.

I texten skriver myndigheten att man förstår att den som har inkomster från denna typ av verksamhet kan befinna sig i en utsatt situation samt att det ”kan upplevas svårt att uppfylla de lagar som finns kring beskattning av inkomster av tjänst. Speciellt med tanke på att köparnas handling är brottslig”.

”Inget utrymme för tolkning”

Skatteverket uttrycker också ”sympati och förståelse” för prostituerades utsatthet – med tillägget att man inte kan bortse från gällande lagstiftning.

”Vi måste följa de skattelagar som riksdagen beslutar om. Det finns inte något utrymme för tolkning av lagen. Den som har inkomst av försäljning av sexuella tjänster är enligt lag skyldig att redovisa inkomsterna i deklarationen och kan själv betala in sin skatt till sitt skattekonto. Det går att betala in skatten löpande under beskattningsåret eller i samband med att deklarationen lämnas in”, skriver myndigheten i texten.

https://www.dagensjuridik.se/nyheter/skatteverket-vi-sympatiserar-med-prostituerade-men-skatt-ska-betalas/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar