tisdag 10 maj 2022

SKRIV UNDER FÖR ATT STOPPA SVENSK-IRANSKE AHMADREZA DJALALIS AVRÄTTNING!

 


skriva under       https://www.amnesty.se

SKRIV UNDER FÖR ATT STOPPA  SVENSK-IRANSKE AHMADREZA DJALALIS

 AVRÄTTNING!



UPPDATERING

Uppdatering 6/5 2022:

Avrättning hotar inom kort för torterad svensk-iransk forskare

Den dödsdömda svensk-iranske forskaren Ahmadreza Djalali, som hålls fången i Teherans Evinfängelse, lever nu under hot om att avrättas inom två veckor. Enligt flera iranska statliga mediekanaler har ett datum fastställts för verkställan av hans dödsstraff för “korruption på jorden” (efsad-e felarz) — en avrättning som kommer att verkställas senast den 21 maj 2022. 

Ahmadreza dömdes till döden 2017 efter en rättsosäker rättegång som förlitade sig på vittnesmål vilka byggde på “erkännanden” under tortyr.

De iranska myndigheterna måste genast dra tillbaka hotet om avrättning och frige honom omedelbart.


Tidigare uppdateringar i fallet hittar du här

Porträttbild av Ahmadreza Djalali
(c) privat

Morgonen den 24 november 2020 ringde Ahmadreza Djalali sin fru i Sverige för att säga farväl. Ahmadreza berättade att han ska flyttas till isoleringscell inför att hans avrättning snart ska verkställas.

Den svensk-iranske läkaren och forskaren Ahmadreza Djalali dömdes till döden av Irans Revolutionsdomstol i oktober 2017.

Ahmadreza är en forskare som fredligt utövat sitt yrke. Det har inte lagts fram några som helst bevis som tyder på att han har begått något brott. Trots det har han dömts till döden.

Läget är kritiskt. Skriv under vårt upprop till Irans ambassad och sprid ordet genast: Vi måste sätta stopp för avrättningen av Ahmadreza!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar