söndag 6 juni 2021

Idag 06.06.2021 det är Sveriges nationals dag Jag vill gratullera hjärligt svenska goda folket

 


Idag 06.06.2021 det är Sveriges nationals dag

Jag vill gratullera  hjärligt svenska goda folket 

Grattis Sverige ❤️
I dag skall vi fira dig, vårt vackra Sverige
Svenska flaggan i topp
Stolt över detta vackra land och att jag har fått Gåvan att få födas här.
Hipp hipp hurra 🎊 🎉

6 juni, svenska nationaldagen!

Grattis Sverige! Idag firar vi Sveriges nationaldag. Nationadagen firas till minne av dagen då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung 1523. 2005  bestämde man att dagen skulle bli en helgdag. Trots det så har det ändå varit svårt att få ”folket ur stugorna” för att fira sin dag!

Om du vill fira nationaldagen så ordnar alla städer i Sverige festligheter.

Stockholm firas det på flera håll, bl a på Kungliga slottet. Kronprinsessparet öppnar portarna för allmänheten och det är fri entré mellan 10-17. Även på slottets museer så är det fri entré. På Livrustkammaren kan du passa på att se på utställningen ”Kunglig vintage”. Dessutom bjuds det på musik, föredrag, rundvandringar och extra aktiviteter för barnen. I Storkyrkan kan du lyssna på konsert.  

Göteborg firas nationaldagen bl a i Slottskogen och man anordnar en välkomstceremoni för de 600 nya medborgarna och 14.00 blir det konsert med Göteborgs symfoniker. På Gustav Adolfs torg kl. 15.00 samlas kristna från olika kyrkor och samfund för att be för landet.

På Stortorget i Malmö firas nationaldagen traditionsenligt med högtidstal av landshövdingen. Dessutom blir det flaggparader, uppvisningarna och konsert med Orsa Spelmän. Malmö stad bjuder alla besökare på fika! I Folkets Park inriktas firandet framförallt för barnen med sång och musik.   

Själv kommer jag tyvärr inte att hinna med så mycket firande då vi har fullt upp med en student som ska firas imorgon. Men Slottskogen ligger nära och konserten med Göteborgs symfoniker brukar vara härlig om vädret är bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar