måndag 28 januari 2019

Varför behöver vi de sekulära och vanliga muslimer med oss i kampen mot muslimska extremister och fanatiker?



Varför behöver vi de sekulära och vanliga muslimer med oss i kampen mot muslimska extremister och fanatiker?


Varför behöver vi de sekulära och vanliga muslimer med oss i kampen mot muslimska extremister och fanatiker?🛑
Som en icke religiös och självständig politiskt aktiv vilket har inte det minsta gemensamma nämnare med muslimer när det gäller religionen Islam, känner jag ett mänskligt ansvar att berätta verkliga historien och tydliggöra anledningen till behovet av sekulära muslimer i kampen mot den islamiska fundamentalismen.
För att man ska utreda ett historiskt fenomen bör man veta om grunderna om detta och när det har börjat samt hur det har utvecklat sig.
Islamisk fundamentalismen i samtiden grundades under 1979 med att Ayatollah Khomeini tog makten i Iran.
Från samma dag som Khomeini tog makten i Iran började islamister hemska och ofattbara brutaliteter med Islams namn i Iran.
I parallell med störtningen av Shahen i Iran började också de sekulära muslimer utvidgar sig på ett markant sätt.
De sekulära och högutbildade muslimer hade från början olika uppfattningar om Islam och olika livsåskådningar i jämförelse med Ayattollah Khomeini.
De har varit mot Hijabtvånget, kvinnoförtrycket, flergiftemål, verkställning av Sharialagar, enpartisystem, brott mot yttrande friheten, brott mot de mänskliga rättigheterna i Iran samt den barbariska tolkningen av Islam.
Enligt de muslimska sekulärer består Koranen av två delar. De tror att en del av verserna tillhör sin tid, alltså 1400 år sedan, och det går inte att verkställa de under moderna tiden och resten av verserna tillhör nu och i framtiden.
Ayatollah Khomeini kände de som ett allvarligt hot mot sin bakåtsträvande ideologi som var en fanatiskt och extremistiskt tolkning av religionen Islam från början.
Khomeini som planerade att exportera sin barbariska tolkningen av Islam till alla muslimska länder som muslimska världens ledare, bestämde att bekämpa mot de sekulära muslimer på alla möjliga sätt för att de var under enorma utveckling i Iran samt ett stort förhinder mot hans planer.
Ayatollah Khomeini identifierade de sekulära muslimer i Iran som Islams kättare (heretiker) och gav order till sina anhängare att massakerar de och konfiskerar deras privata egendom under 1981.
Mellan 1981 -1988 avrättade den fanatiska och islamistiska regimen i Iran mer än 100000 politiska intellektueller som den högsta majoriteten bestod av sekulära muslimer.
Hizbollah i Libanon bildades av iranska regimen 1985 och Hamas bildades 1987 av iranska regimens revolutionär gardister (Sepahe Pasdaran).
Al Qaida grundades 1988 av USA för att bekämpa Soviet unionen i Afghanistan och under 90 talet bildades Talibaner i Afghanistan.
Sedan tog USA över Afghanistan i slutet av 2001 tog Al Qaedas ledare och deras familjer samt Talibans ledare och deras familjer fristad i Iran.
Enligt Hill, USA:s Kongress tidning, och många västerländska nyhetsbyråer och medier samt afghanska medier har iranska regimen stöttat Talibaner både logistik och ekonomisk samt terroristiska utbildningar i olika läger i Iran.
I början av 2018 dömdes Iranska regimen i USA:s federal domstol för inblandning på terroristiska attacken mot Word Trade Center i New Yourk den 11:e september 2001.
Enligt domen är regimen skyldigt att betala 6 miljarder U.S. dollars (54 miljarder kronor) till offrens familj.
ISIS bildades 2014 av en del extremister som tillhörde Al Qaida. De började utvecklar sig i Syrien under inbördeskriget och sedan utvidgade sig i Musul i Irak.
ISIS besegrades 2018. Enligt tidningen Al Shargh Al Awsat som publiceras i London, flydde ISIS ledare till Afghanistan via Iran med hjälp av iranska regimen.
Det finns andra uppgifter att flera tusen ISIS medlemmar flyttades till Afghanistan via Iran.
Man ser så tydligt att alla trådar från olika terroristiska grupper runt om världen har direkta eller indirekta kopplingar till Gudfather of Terrorism in Iran.
⭕️Hur ska man bekämpa fanatiker och fundamentalister⭕️
En tes tillbakavisas med sin antites. För bekämpning av bakterier används antibiotika och för att besegra muslimska extremister och fanatiker behövs de sekulära muslimers hjälp.
Ett konkret historiskt exempel är Martin Luthers rörelse vilket besegrade fanatiska och fundamentalistiska kristendomen.
De sekulära muslimer ser jag upp som det enda hopp under nutiden liksom Marin Luther rörelsen under 1500 talet.
Vi bör lägga märke till att det farligaste fenomen i vår moderna tid är Terrorister i form av muslimska fanatiker och fundamentalister och inte vanliga muslimer.
Vi ska observera att vi vill lösa ett samhällsproblem. Ett problem som hotar hela mänskligheten och civilisationen.
Nu ska vi bestämma oss vem eller vilka ska vi dra vårt svärd mot?
Ska vi öppna en bred krigsfront mot 1,5 miljarder muslimer och startar en korskrig eller ska vi öppna en front mot den lilla minoriteten av världsmuslimer som är extremister och fanatiker?
Ska vi lösa ett samhällsproblem eller ska vi starta ett samhällskrig?
De muslimska fanatikers intresse är det att vi står emot religionen Islam för att kunna med den minsta möjliga kostnader värva vanliga muslimer emot oss.
Vi bör inte låta samhället blir polariserad.
Jag föredrar att respektera religionen Islam och skapa en front mot muslimska fundamentalister och fanatiker med hjälp av de antifanatiker som kallas för sekulära muslimer inkl. vanliga muslimer.
Jag föredrar att vi kännetecknar ett rödlinje och tydliggöra gränsen mellan vanliga muslimer och fundamentalister som har ett bakåtsträvande tolkning av religionen Islam med hjälp av de sekulära muslimer för att få de vanliga musliner på vår sida.
Jag hellre vill att vi ska ha en bredare rörelse i kampen mot islamister och de farliga jihadister med rationella tänkande och med hjälp av den stora svenska folkets medverkan, lagar, värderingar och demokratin i den vackra landet som kallas för Sverige samt med hjälp av de sekulära muslimer.
Vi bör stoppa den destruktiva utvecklingen av islamister och iskamska fundamentalismen samt isolera och avväpna de på alla möjliga sätt i Sverige.
Vi ska sträva efter det att ha de vanliga muslimer med oss i kampen mot islamister och fanatiker i stället att ha de emot oss.
Fathi Mojtaba
28:e januari 2019

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar