lördag 18 januari 2020

ANTALET ASYLSÖKANDE SKA MINSKA REJÄLT"



ANTALET ASYLSÖKANDE SKA MINSKA REJÄLT"
NEJ, vi ska inte minska antalet asylsökande genom att bidraga till fred i världen. Till exempel genom minskad vapenexport, skriva under avtalet om kärnvapenförbud eller ökad fredsdiplomati.
NEJ, vi ska inte minska antalet asylsökande på det viset att vi aktivt verkar för en rättvis ekonomisk världsordning.

Och NEJ, vi ska heller inte minska antalet asylsökande genom konkreta miljöåtgärder, som minskad konsumtion. Det är ju faktiskt så att om alla konsumerade som svensken skulle det krävas fyra jordklot för att tillgodose behoven...
Vi ska alltså inte jobba för att se till så att färre människor behöver fly. Målet är att se till så att de inte kommer hit.
"Nu är det viktigt att visa resultat när det gäller gängkriminaliteten, sprängningar och skjutningar. På helheten är Sverige ett hyfsat tryggt land men det är klart att när det smäller och det skjuts upplevs fullt förståeligt en otrygghet. Vi ska visa att antalet asylsökande blir färre – rejält många färre för att vi ska klara integrationen." (DN 18/1)
Det är vår statsminister Stefan Löfven som talar, inte sverigedemokraternas, moderaternas eller kristdemokraternas partiledare, vilket - åtminstone i mina ögon - hade varit mindre förvånade.
Statsministern får också den givna frågan vad som är skillnaden på den han säger och vad dessa partiföreträdare uttrycker.
"Vi genomför det", är hans mycket märkliga svar.
Läs det sagda en gång till. Enligt statsministern själv är alltså skillnaden mellan Jimmie Åkesson och honom själv, att medan den förre bara svamlar om att färre flyktingar ska komma hit så ser företrädaren för det en gång solidariska socialdemokratiska partiet till att det blir så. Med socialdemokraterna vid makten blir flyktingfientlig retorik flyktingfientlig handling.
Jag skäms. Ja, jag gör det på riktigt. Jag vill också att färre flyktingar ska komma hit, men det ska då bero på att färre människor behöver fly från krig, hunger, förföljelse och miljökatastrofer. Inte för att ett sargat socialdemokratiskt parti klär på sig dumstruten och försöker få tillbaka de förlorade sympatisörer som gått till sverigedemokraterna...
Sedan tycker jag det är tråkigt att konstatera att det citat av Martin Luther King som jag lade ut igår om människans förhållande till det normala så snabbt fick sin bekräftelse i statsministerns uttalanden om asylsökande. Hade Jimmie Åkesson sagt så för fem år sedan hade media och övriga partiledare tävlat om vem som kunnat spottat mest på honom. Nu är det vardagsmat. Sverigedemokraterna får stöd av en fjärdedel av väljarkåren och det bästa socialdemokraterna kan komma på i detta läge är att kopiera deras politik. Ja, med EN skillnad då, enligt Stefan Löfven. Socialdemokraterna genomför det som Åkesson bara pratar om...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar