lördag 6 oktober 2018

grattis Nadja murad fick nobelpris från Norge tack så mycket Norska myndigheten och Norska nobel kommitté




grattis Nadja murad fick nobelpris från Norge tack så mycket Norska myndigheten  och Norska nobel kommitté
Tidigare IS sexslav:
Se och höra modiga Nadja Murad, hon berättar sin historia för media och samtalar med partiledarna Jan Björklund (L), Ebba Brosch Thor (KD) och riksdagsledamöter från andra partier hos GAPF i Sverige:
Vill du engagera dig i kampen för jämställdhet, flickors liv och värdighet?
Klipp när Nadia Murad blev intervjua på norsk tv.
Vi var många människor som grät i går, glädjetårar som tårar av sorg. Glädjetårar för att ezedier och Nadia äntligen fick den erkännelse de så förtjänar och behöver. Majoriteten av ezedier bor fortfarande i flyktningsläger i Sinjar efter att isis begick folkmord på dem, de behöver all hjälp de kan få.
Glädjetårar för att nobels fredspris har nog inte gått till nån som förtjänar det så mycket på åratal.
Men också sorg pga vi som hade kontakt med människor i konfliktområden, vi som följde med på isis härjningar, vi som har vänner som har förlorat nära och kära pga isis och andra jihadister - blev så påmind om världens ondska.
Jag var helt utanför hela går, har aldrig blivit så känslomässig påverkat av ett pris tidigare.
Se det hjärtskärande intervju, och du kommer förstå - Nadia är ett ljus i mörkret 
Bedrövelse, ilska, avsky, hat, sorg, över vad IS, gjort och gör, hela världen borde jaga och utplåna dessa omänskliga avskyvärda vilddjur, det är med förtvivlan man ser bilder, läser översättningen av texten. Men också med glädje att fredspriset gick till denna kvinna och att fokus riktas mot det fruktansvärda sexuella övergreppen som kvinnor fått och fortfarande får utstå i krig och etniska utrensningar.
❣️



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar