onsdag 15 juli 2020

Iranska islamiska fascistiska regimen avrättar två kurdiska politiska fångar


Iranska islamiska fascistiska regimen avrättar två kurdiska politiska fångar inför den överhängande avrättningen av tre demonstranter i Teheran.


Iranska Islamiska fascistiska  republiken  hade på tisdag genomfört dödsdomarna för två kurdiska politiska aktivister i Orumiyeh-fängelset, sade rättighetsgrupper.

Saber Sheikh Abdullah och Diako Rasoulzadeh befann sig i dödsraden och överfördes till ensam fängelse i Urmia centrala fängelse en dag före avrättningarna.

Avrättningen av de två aktivisterna kommer inför det överhängande avrättandet av Mohammad Rajabi, Saeed Tamjidi och Amir Hossein Moradi som har arresterats i Teheran under en protest mot regimen i november 2019.

Kurdistan Human Rights Network (KHRC) bekräftade nyheten och sa att deras kroppar ännu inte ska lämnas tillbaka till sina familjer.

Båda aktivisterna dömdes 2017 för ”moharebeh”, eller ledde krig mot Gud. De anklagades också för medlemskap i Komala-partiet, en beväpnad kurdisk oppositionsgrupp, och orkesterade en bombning 2010 i Mahabad. De hade varit i fängelse sedan 2014.

Advokater hävdade att anklagelserna var baserade på tvingade bekännelser som erhölls genom tortyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar