söndag 5 juli 2020

Död till den onda geistliga islamiska fascistiska regimen


Död till den onda geistliga islamiska fascistiska regimen
Nytt fängelseärende; mot  Athena dömdes till två års fängelse och 74 fransar
Athena Daemi, en civilaktivist som fängslades i Evin-fängelset, dömdes av filial 24 från revolutionära domstolen i Teheran till två års fängelse och 74 fransar i samband med ett mål som inkom mot henne under hennes fängelse. Daemi, som har avtjänat sin femåriga dom i Evin fängelse sedan 1995, dömdes i juli förra året till tre år och sju månaders fängelse i 25 andra fall, inklusive 25 månader. dömd.
Athena Daemi, en civilaktivist som fängslades i Evin-fängelset, dömdes till livstid i fängelse av filial 24 från revolutionära domstolen i Teheran för sitt mål mot henne, enligt nyhetsbyrån HRANA.
Enligt avgörandet som utfärdats av filial 24 från revolutionära domstolen i Teheran, under ordförande av domare Mohammad Reza Amouzad, och underrättad till sin advokat, Mostafa Nili, onsdagen den 3 juli 2016, dömdes Athena Daemi till ett års fängelse på anklagelser om "propaganda mot regimen." Han dömdes till ett års fängelse och 74 fransar.
Målet öppnades med ett klagomål från underrättelsedepartementet och IRGC: s underrättelsetjänst mot honom. Domstolen citerade uttalanden och skriftliga brev och uttalanden som tillskrivs honom på anklagelsen om "propaganda mot regimen" och "firande, fest och dans vid Imam Husseins begravning" på anklagelser om "störande fängelsens ordning."
Anklagelserna kom när Fröken Daemi kallade dem grundlösa och hävdade att det till exempel inte hade funnits några firande av henne och hennes medborgare vid den tiden om orsakerna till hennes fängelse.
Om denna dom upprätthålls i överklagningsstadiet och med tillämpningen av artikel 134 i den islamiska strafflagen, kommer den maximala bestraffningen, dvs 1 års fängelse och 74 piskningar, att tillämpas på honom.
Rättegången mot Ms Daemi i detta fall hölls tidigare den 29 juli 2016 i denna gren.
Athena Daemi dök också upp i Evin åklagarmyndighet den 9 juni 2016 för att anklagas för ett annat ärende som nyligen har öppnats mot henne. I detta möte anklagades Fröken Daemi av filial 2 från Evin åklagarmyndighet, under ordförande av domare Haji Moradi, med anklagelsen om att "störa fängelsets ordning genom att sjunga slagord mot Islamiska republiken."
Athena (Fatemeh) Daemi greps den 20 oktober 1993 av filial 28 vid Revolutionen Domstol i Teheran, under ordförande av domare Mohammad Moghiseh, på anklagelser om "konspiration mot nationell säkerhet, propaganda mot regimen och förolämpande ledarskapet." dömd. Hans domstrafik reducerades till sju år av hovrätten, och slutligen, med tillämpningen av artikel 134, var dess fem år verkställbara. Daemi släpptes slutligen mot borgen i februari 1994 fram till slutet av hennes rättegång.
Den politiska fången inledde sin dom i december 1995, och 1997, medan han avtjänade sin dom i kvinnors avdelning i Evin-fängelset, mötte han och Golrokh Ebrahimi Erayi ett annat fall och överfördes så småningom till filial 26 av Teheran Revolutionary Court. Han dömdes till 3 år och 7 månaders fängelse. Domstolen dömde också var och en av de två medborgarna till två års berövande av medlemskap i grupper och partier. Domen beviljades senare och meddelades dem vid överklagandet utan domstolsförhandling. Enligt domen som har utfärdats genom tillämpningen av artikel 134 kan perioden på två år och en månad för denna fängelse tillämpas för var och en av dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar