lördag 9 mars 2019

Tänk om svenska lokalpolitiker ägna sig åt att lösa växande samhällsproblem - istället för att relativisera och kritisera meningsmotståndare.




Tänk om svenska lokalpolitiker ägna sig åt att lösa växande samhällsproblem - istället för att relativisera och kritisera meningsmotståndare.
Ebba har självklart inte fel. Hon har helt rätt kring de problem hon pekar på. Debatten borde handla om hur man bemöter dessa problem - inte om problemen existerar eller inte!
via bästa michaels inlägg


Framförallt måste frågan om kvinnors otrygghet hanteras – och den är akut. I min egen hemstad Uppsala känner sig fyra av fem gymnasietjejer rädda ute på stan. Rädslan beror i hög grad på trakasserier från kringströvande grupper av unga män, ofta nyanlända från delar av världen där kvinnor inte förväntas röra sig fritt”, skriver KD-ledaren och fortsätter:
”Situationen har förvärrats så mycket och så snabbt att kommunens ungdomsjour har tvingats uppmana flickor att inte röra sig ute ensamma, ens på dagen. Det innebär att kvinnans människovärde underordnas mannens. Hon ska stanna hemma eller eskorteras, för att han inte kan hantera sina drifter.” Ebba-Elisabeth Busch
"poliskommissarie Daniel Larsson, som har lång erfarenhet av att på fältet bekämpa gängkriminalitet i Uppsala, säger att ”det stora flertalet är olika grupper av nyanlända som står i grupper och ofredar”. Han understryker att det sexuella ofredandet är en liten del i ett större kriminellt sammanhang med bland annat narkotikahandel och stölder.
”Tafsar och tar på rumpan”
– Unga ensamma män som står i grupper har förändrat gatubilden markant i Uppsala. Unga män utan sysselsättning. De antastar tjejer. Tafsar, visslar, tar på rumpan och ger kommentarer man inte bett om, säger Daniel Larsson, chef för yttre befälen i Uppsala polisområde.
– Det handlar också om narkotikahantering och stölder av märkesjackor. Ungdomarna hamnar längst ned i hierarkin i de kriminella förortsgängen. De hamnar i klorna på dem, de talar ofta samma språk, säger han."
__________
"Det är möjligt att vi till exempel behöver utveckla kurserna om normer för de som kommer till Sverige. Fler förebyggande insatser i skolan … Jag tror att det är en kombination av flera saker. Bristande integration, att många fått med sig en ryggsäck av normer och tankesätt som inte är förenliga med svenska värderingar kring jämställdhet och också en ansträngd situation för polisen, säger han till tidningen." - Erik Pelling (S)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar